Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Harry Maguire - Klar för Manchester United - £80 miljoner
Manchester United har äntligen slutfört överföringen av Harry Maguire efter att ha gått med på ett avtal på rekordsumman £80 miljoner med Leicester, enligt talksport.

Speltips, Betting, Fotboll, Nyhet, Sport, Manchester United, Harry Maguire
Harry Maguire - Klar för Manchester United

Historiskt överföringsrekord för en försvarare

De två klubbarna har nått en överenskommelse som uppfyller Leicesters krav, inklusive direkt överföring av pengar samt tilläggsavgifter.

Flytter kommer att göra 26-åringen till den dyraste försvararen genom tiderna, och därmed överstiga Liverpools köp av Virgil Van Dijk för £75 miljoner.

Som Talksport avslöjade under torsdagen lämnade Leicester ett förslag på £80 miljoner, som ett “take it or leave it”- förslag. Engelsmannen var tidigare extremt upprörd efter att hans klubb nekat Uniteds bud på £70 miljoner tidigare i sommar. Man hade kommit överens om att han kan lämna vid ett rimligt bud, som han i detta fall tyckte det var.

Manchester City var även de intresserade av försvararen, men efter att ha blivit avskräckta av hans prislapp slog United dem i budgivningen.

United släppte in hela 54 mål under förra säsongen, och har nu prioriterat en signering av just en försvarare. Denna jakt på Maguire sträcker sig tillbaka till förra sommaren.

Han kommer att bli Uniteds tredje värvning denna sommaren, efter Daniel James från Swansea (£18 miljoner) samt Wan-Bissaka från Crystal Palace (£50 miljoner).