Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Rasism riktad mot Pogba - Efter avgörande straffmiss
Manchester Uniteds Harry Maguire har uppmanat företag på sociala medier att “Stoppa dessa patetiska troll” då att hans nya lagkamrat Paul Pogba utsatts för rasistiska kommentarer efter att ha missat straffen mot Wolverhampton under måndagen.

Speltips, Betting, News, Fotboll, United, Sport
Paul Pogba - Manchester Uniteds mittfältare utsatt för grov rasism efter straffmiss mot Wolverhampton

"Manchester United är en familj"

Pogba fick ta hand om en straff under andra halvlek som målvakten Rui Patricio räddade i en match som slutade 1-1.

26-åringen är den tredje spelaren på en vecka som utsatts för dessa rasistiska kommentarer på sociala medier efter straffmiss.

En annan United-spelare, Marcus Rashford, uttryckte även han sitt stöd för den franska mittfältaren och säger “Nu är det nog”.

Manchester United är en familj. Paul Pogba är en enorm del av den familjen. Attackerar ni honom, attackerar ni även oss”, sa Rashford på Twitter.

United säger att de “arbetar för att identifiera” de som är ansvariga för de rasistiska kommentarer riktade mot Pogba.

“De individer som uttrycker dessa åsikter representerar inte värderingarna i vår stora klubb, men det är uppmuntrande att se att de allra flesta av våra fans fördömer detta på sociala medier”, säger klubben.

“Manchester United har nolltolerans mot någon form av rasism eller diskriminering och ett långvarigt åtagande att slåss mot det genom vårt #AllRedAllEqual-initiativ”.

“Vi kommer att arbeta för att identifiera de få som är inblandade i dessa incidenter och ta den starkaste åtgärden som finns tillgänglig för oss. Vi uppmuntrar också sociala medieföretag att vidta åtgärder i dessa fall”.

Den engelska mittbacken Maguire sa också att han var “äcklad” av orden riktade mot Pogba och föreslog att användare av sociala medier skulle behöva verifiera sin identitet innan de öppnar ett konto.

Englands damlags coach Phil Neville, den tidigare United-spelaren och tränaren, föreslog att fotbollsspelare skulle “bojkotta” sociala medier för att skicka ett “kraftfullt meddelande” om att sådant missbruk inte är acceptabelt.

“Det försvinner inte”, sa han. “Vi måste vidta drastiska åtgärder i fotbollssamhället”.

Sportministern Nigel Adams la sedan till följande:
“Fotbollssäsongen är bara några veckor gammal och ändå har vi redan bevittnat sjuka exempel på rasistiska angrepp och kommentarer mot spelare”.

“Vi har varit tydliga att företag i sociala medier måste göra mer, och att regeringen kommer att hålla dem ansvariga”.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Sport, Fotboll
"Rasismen inom fotboll bör tas hand om med drastiska åtgärder"

I juli publicerade fotbollens välgörenhetsorganisation Kick It Out en rapport som uppgav att incidenter av rasistiska övergrepp ökade med 43% förra säsongen, med 274 fall jämfört med 192 från föregående säsong.

Förra veckan riktades de rasistiska inläggen mot Tammy Abraham efter hans avgörande straffmiss i Super Cup mot Liverpool. Blues-coachen Frank Lampard sa att han var “äcklad” av missbruket riktat mot den 21-åriga anfallaren, och liksom Maguire, uppmanade företag på sociala medier att göra mer för att stoppa detta.

Under söndagen var Reading-anfallaren Yakou Meite den drabbade. Som inhoppare missade han en straff i 91a minuten.

Andra fans fördömde snabbt Tweetsen som innehöll rasistiska övergrepp som skickades mot Pogba, som då vann straffen som han sedan missade.

Vissa Tweets har senare raderats, medan flera konton verkar ha tagits bort.