Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Solskjaer - Säker på De Gea
Ole Gunnar Solskjaer förblir säker på att klubben kan övertyga De Gea om att skriva under ett nytt kontrakt, trots utdragna samtal och fortfarande inget genombrott.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, De Gea, United, Fotboll
David De Gea kom med i klubben från Atletico Madrid under sommaren 2011, och ingår nu alltså i sin nionde säsong i klubben

Ole Gunnar oroar sig inte det minsta

Omfattande rapporter i slutet av förra säsongen hävdade att den spanska målvakten var nära på att underteckna ett sexårsavtal, men Solskjaer har medgett att han är i mörkret om hur diskussioner har utvecklats sedan dess.

“Han har inte sagt något till mig annat än att han älskar den här klubben”, säger Man United-chefen.

De Geas nuvarande kontrakt går ut i slutet av säsongen och Solskjaer tror att 28-åringen, som han anser vara världens bästa målvakt, vill stanna kvar på Old Trafford. Däremot är han fri att börja diskutera kontrakt med utländska klubbar redan om fyra månader.

“Jag mår väldigt bra, ja. Jag är ganska säker på att detta kommer redas ut. Han har inte sagt något till mig annat än att han älskar den här klubben och vill stanna här, och han har haft en fantastisk tid och upplevelse här”, säger Solskjaer inför Premier League-besöket av Leicester.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, De Gea, United, Fotboll
Solskjaer påstår att han är nöjd med sin målvaktssituation, där Sergio Romero och Lee Camp inkluderas som reserver

“Du måste fråga David och klubben angående hur samtalen och diskussionerna går. Jag har inte varit med i dem. Så låt oss bara hoppas att vi får det över linjen.

“Han kan se vad vi gör här. Vi vill ha de bästA spelarna här och de vi vill ha, för det mesta, stannar. Det är inte många som vi vill behålla som vi inte lyckas med”.

“Jag är övertygad om att vi lyckas få hålla kvar David, så att han kan få sin framgångsrika framtid här”.

Solskjaer antydde att United letar efter andra målvakter med tanke på osäkerheten om De Geas framtid. Nordmannen, vars lag ligger på åttonde plats, insisterar på att han är nöjd med sin målvaktsavdelning.

“Vi är alltid medvetna om saker och ting som händer runt om i världen (med andra målvakter), men mitt fokus och klubbens fokus är att övertyga De Gea att stanna”, säger han.