Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

All italiensk sport bakom stängda dörrar
All sport i Italien, inklusive Englads herrar och kvinnors Six Nations-matcher och alla Serie A-matcher, kommer att spelas bakom stängda dörrar till den 3 april i ett försök att innehålla coronaviruset, har den italienska regeringen sagt.

Speltips, Betting, Odds, Marebros, Facebook, Italien, Serie A, Corona, Fotboll, Nyhet, News
Antalet smittade av coronaviruset i Italien har nu stigit över 3000, vilket påverkar grova problem för sporten som blir framflyttade eller borttagen.

Italien tar i med hårdhandskarna

Italien är det mest drabbade europeiska landet med cirka 3 090 fall och 107 dödsfall.

Semi-finalen i italienska cupen mellan Juventus och Milan samt Napoli och Inter Milan har skjutits upp denna veckan.

Regeringsdekretet fattades under onsdag kväll.

Englands herr- och kvinnolag spelar mot Italien i Six Nations den 14 och 15 mars. Frågan kommer att diskuteras vid ett möte under dagen (torsdag) av Six Nations-arrangörerna och de enskilda länderna - och matcherna i Italien skulle kunna skjutas upp snarare än att de spelas bakom stängda dörrar.

Dekretet, som tillkännagavs av den italienska premiärministern Giuseppe Conte, påverkar alla områden i landet, inklusive de platser där viruset inte hittats.

Det anges också att idrottsklubbar och organisationer är ansvariga för att kontrollera sina spelare och personal för coronavirus.

Ett uttalande från regeringen löd: “Det kommer inte att finnas några sportevenemang med allmänhetens närvaro för att förhindra ytterligare smittomöjligheter”. Regeringens dekret lyder: “Idrottsevenemang och tävlingar av alla slag och discipliner, som hålls på alla platser, både offentliga och privata, är avstängda, men det är tillåtet att genomföra ovannämnda evenemang och tävlingar bakom stängda dörrar eller utomhus utan allmänhetens närvaro”.

“I alla sådana fall är föreningarna och idrottsklubbarna, med sin medicinska personal, skyldiga att utföra lämpliga kontroller för att innehålla risken för att sprida viruset bland idrottare, tekniker, chefer och alla medföljande personal som deltar”.

I Serie A har många matcher, inklusive Juventus mot Inter Milan förra helgen, skjutits upp snarare än att de spelas utan fans.

Efter ett möte med klubb- och Serie A-företrädande tidigare under onsdagen sade emellertid Inters chef Giuseppe Marotta att spela utan fans kan vara det enda sättet att avsluta Serie A-säsongen.

“Att spela bakom stängda dörrar kan vara det enda sättet att slutföra mästerskapet mot bakgrund av nödsituationer och de begränsningar som regeringen med rätt publicerat”, sade han när han lämnade mötet.

Juventus är också planerade att spela mot Lyon den 17 mars i Turin i den andra etappen av deras Champions League sextondelsfinal.

Förra torsdagen spelades Inter Milan´s Europa League-seger mot Ludogorets bakom stängda dörrar på San Siro Stadium.

Premier League har skrivit till klubbar för att betona vikten av hygien under det nuvarande coronavirusutbrottet.

Ett antal klubbar, inklusive Wolves och West Ham, har rekommenderat spelare att inte posera för selfies och signera autografer förrän situationen förändrats.