Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Italiensk sport AVBRUTEN - Ingen Serie A förrän april månad
Landets olympiska kommitté har meddelat att all sport på alla nivåer i Italien skjuts upp till tidigast 3 april.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Serie A, Fotboll, News, Italien
Juventus hade inga fans att fira sina mål med under matchen mot Inter Milan i söndags

Serie A uppskjutet minst en månad

Detta inkluderar fotbollsmatcher i Serie A men täcker inte italienska klubbar eller landslag som deltar i internationella tävlingar, som Europa- samt Champions League.

Serie A hade redan sagt att alla matcher skulle spelas bakom stängda dörrar till den 3 april.

“Denna situation har inget prejudikat i historien”, säger ett CONI-uttalande.

Den italienska regeringen är nu skyldig att utfärda ett specifikt statsministerdekret för att bekräfta beslutet, tillade CONI, som var värd för ett speciellt möte för idrottsförbund under dagen.

Italien har hittills varit det europeiska landet som drabbats hårdast av Coronaviruset, med över 7000 bekräftade fall och mer än 450 dödsfall.

I helgen anklagade Italiens idrottsminister Vincenzo Spadafora Serie A för att vara “ansvarslösa” för att ha ignorerat hans uppmaningar om att ställa in fotbollen på grund av utbrottet.

Han sa att det “inte är vettigt” för fotboll att fortsätta efter att upp mot 16 miljoner människor placeras i karantän i norra Italien i ett försök att innehålla spridningen av viruset - men helgens matcher ägde rum bakom stängda dörrar.

Parmas match mot SPAL under söndagen startade 75 minuter för sent när de väntade på ett beslut om matchen skulle fortsätta efter Spadaforas kommentar.

Paris St-Germains Champions League-match mot Borussia Dortmund på onsdag kommer att spelas bakom stängda dörrar på grund av coronaviruset.

Det har rapporterats under dagen att det franska idrottsministeriet hade beslutat matcher i Ligue 1 - landets toppfotbollstävling - bör spelas bakom stängda dörrar eller framför högst 1000 åskådare som en åtgärd för att begränsa spridningen av viruset.