Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Leroy Sane - Stanna eller gå?
Manchester Citys manager Pep Guardiola säger att han inte skulle kunna förhindra Leroy Sane´s avgång om den tyska vingen vill lämna klubben.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Sane, Leroy, Manchester City, Pep Guardiola
Leroy Sane tog emot PFA:s "Young Player of the Year" säsongen 2017-2018

Från oregelbunden spelare i Schalke till världsattraktiv

Sane har inte spelat sedan han drabbades av en allvarlig knäskada i Community Shield mot Liverpool den 4:e augusti.

Hans framtid, som det spekulerades mycket om förra sommaren, förblir osäker med hans nuvarande avtal som kommer att löpa ut år 2021.

“Det är en fråga för Leroy, hans agenter och klubben. Jag är inte inblandad i det”, sa Guardiola om Sane´s framtid.

Den spanska chefen tillade: “Jag tvivlar inte på honom och han kvalitet men var och en har sin egen familj, viljor, drömmar och framför det kan jag inte göra någonting annat”.

Guardiola hade tidigare klargjort sin önskan om att Sane skulle stanna kvar på Etihad Stadium i “många år” mitt i förhandlingarna om förlängning av kontrakt i december år 2018.

De tyska mästarna Bayern Munchen var intresserade av att ta 23-åringen tillbaka till Bundesliga före hans skada innan säsongens start.

Efter att ha nyligen återvänt till träningen förväntas Sane - undertecknad för 37 miljoner pund på ett femårsavtal från Schalke 2016 - få ytterligare uppmärksamhet i sommar.

Men Guardiola sa att hans enda fokus är att den tyska vingen återvänder från skada för att stärka hans trupp när de fortsätter att utmana för fyra troféer.

“Det jag vill är att han ska komma tillbaka i form. Hans knä ser riktigt bra ut och vad som händer nu, helt ärligt, är inte av min verksamhet. Det är inte i mina händer” sade Guardiola.

“Det viktiga nu är att han måste återhämta sig väl och efter det vet han vad vi tycker om honom, att vi tror på honom”.

“Jag var killen som pressade klubben och övertygade honom att komma hit trots att han inte spelade regelbundet för Schalke”.

“Tre år sedan var något helt annat än just nu. Jag är inte samma kille som jag var när jag kom hit och samma gäller spelarna. De har sina drömmar och efter att drömmarna är klara behöver de något nytt. Jag vet inte”.