Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Manchester United 2-0 Manchester City - Ole Gunnar talar ut
Manchester United-chefen Ole Gunnar Solskjaer sade att det är ett “privilegium” att träna sina spelare när de slutförde Premier League-dubbeln mot derby-rivalerna Manchester City för första gången på ett decennium.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Premier League, Odds, Man United, Man City
Anthony Martial är den första Manchester United-spelaren som gjort mål i båda derby-matcherna under en Premier League-säsong sedan Cristiano Ronaldo år 2006-07

Manchester United 2-0 Manchester City

Detta heta möte var en personlig mardröm för Manchester Citys normalt pålitliga brasilianska målvakt Ederson, som släppte in båda Uniteds mål genom målvaktstavlor.

Han tillät Anthony Martials rutinmässiga skott vrida sig under hans kropp från en frispark av Bruno Fernandes, och senare, med endast några sekunder kvar i matchen, en pass rakt ut till Scott McTominay som visade bra teknik för att skicka in långskott i ett öppet mål. 

Denna var en seger som lämnar Liverpool - som nu alltså har en ledning på 25 poäng överst i tabellen - endast två ytterligare segrar för att säkra sin första ligatitel på 30 år och Manchester United bara tre poäng efter fjärde platsens Chelsea, efter deras första derbyliga dubbelvinst sedan Sir Alex Fergusons pension.

City ifrågasatte helhjärtat frisparken, som gavs av domaren Mike Dean för en foul av Ilkay Gundogan mot Fernandes, vilket ledde till Martials mål - även om United ansåg att de också nekades en straff när Fred fick gult kort för dykning efter att ha stött ihop med Nicolas Otamendi.

Sergio Aguero gjorde ett mål som uteslöts för offside av VAR och trots att City åtnjöt större andel av innehav med bollen förseglade United ett avgörande matchmål med McTominays långskott för att ta deras obesegrade streak till 10 matcher utan förlust i samtliga tävlingar.

“Det är ett privilegium att vara deras tränare”, sade Solskjaer. “De ger absolut allt. De vet att de alla är bra spelare men de vill också fortsätta lära sig”.

“Vi känner att vi förbättras som ett lag. Vi känner att fansen vill att vi ska göra bra ifrån oss och att de ser vad vi gör, så det blir bättre och bättre”.

“Men vi är fortfarande på femte plats. Vi behöver poäng för att fånga Chelsea och Leicester, så vi måste fortsätta såhär”.

Solskjaer känner topp fyra-placeringen

De jublande scenerna och ljuden från hans namn som ekar runt Old Trafford vid slutsignalen var musik för manager Ole Gunnar Solskjaer.

Norrmannen, som fortfarande jobbar på att övertyga många om sin lämplighet för den gigantiska uppgiften att vända Manchester Uniteds förmögenheter, har nu haft tre segrar över Pep Guardiola och Manchester City den här säsongen - och detta var säkerligen den mest tillfredsställande dagen på säsongen.

United kan fortfarande vara ljusår bort från de gamla glansdagar men segrar som denna håller hopp och stämning på Old Trafford då Solskjaers sida först höll fast till sin fördel och sedan förseglade segern och påminde alla om förflutna dagar.

Manchester City må ha haft den större andelen av bollinnehavet men United visade stor motståndskraft och hotade alltid genom matchens gång.

Fernandes bekräftade ännu en gång vilken skarp verksamhet hans värvning var från Sporting Lissabon - även om många undrar varför de väntade så länge i fönstret med att faktiskt signera honom - samt varför han redan är en hjälte för Uniteds fans.

Portugisen gjorde ett fantastiskt jobb, och lika så gjorde försvararen Aaron Wan-Bissaka, som vann sitt möte med Raheem Sterling när han jagade den engelska stjärnan i 90 minuter och längre.

Manchester United, som har tittat upp mot topp fyra i tabellen med kikare större delen av säsongen, är nu rätt i kampen igen och positiv kritik ges till manager Soskjaer som har hjälp till att spika denna otroliga körning.

“Vi känner att vi förbättras hela tiden. Vi vet att vi saknar en, två, tre spelare för att betraktas som en utmanare och en viss erfarenhet”, sade Solskjaer. “Vi kommer bara att börja prata om att gå upp på bordet, och få fler poäng”.

“Chelsea och Leicester lite för långt fram för min smak”.

Edersons match att glömma

Manchester Citys nederlag skadar dem knappast i samband med deras Premier League-titelförsvar - som förlorades mot Liverpool för länge sedan.

Guardiolas oro, och visserligen var han utan sin stjärnspelare Kevin de Bruyne, är återigen att hans sida hade gott om innehav men inte skapade tillräckligt och inte visade tillräckligt med press innan det var för sent.

Han kommer med störst sannolikhet att vara orolig över prestandan hos målvakten Ederson, som hela tiden visade för god självsäkerhet och sedan fick betala ett dyrt pris.

Ederson var inte bara ansvarig för båda målen utan gav nästan bort ännu ett när han tillät en rutinpass att rulla under foten, vilket resulterade i en desperat tackling mot Martial strax innan mållinjen för att skona hans samvete.

Guardiola kommer dessutom att vara olycklig med detta nederlag, inte minst för att det var Citys sjunde Premier League-förlust denna säsong, vilket gör 2019-20 till säsongen där han förlorat flest ligamatcher i sin ledarkarriär.

City har nu två raka hemmamatcher i Premier League, mot Arsenal och Burnley, för att komma i form igen inför Champions League-mötet mot Real Madrid, där de har en värdefull 2-1 fördel från den första etappen på Bernabeu.

Guardiola hoppas att Ederson har fått denna vårdslöshet och överförtroende ur sitt system tills dess.