Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Ronaldinho i domstol
Den före detta brasilianske fotbollsspelaren Ronaldinho och hans bror dök upp i domstolen under lördagen över anklagelser om att paret använde falska pass för att ta sig in i Paraguay.

Speltips, Betting, Odds, Fotboll, News, Nyhet, Sport, Ronaldinho
Ronaldinho och hans bror Roberto Assis anländer hos domaren i Asunción

Ronaldinho fortsätter bryta regler

Åklagaren säger att bröderna fick felaktiga dokument när de landade i huvudstaden Asunción under onsdagen.

Paret togs i förvar i fredags, bara några timmar efter att en domare vägrat att hålla en åklagares förslag till alternativt straff.

Åklagaren hävdade att bröderna hade lurats. De förnekar alla felaktigheter.

Paret, som ifrågasattes av polisen, sa att de tyckte att passen var en artig gest. Poliser sökte senare igenom deras hotell.

Vid domstolen i Asunción i lördags beordrade en domare att Ronaldinho och hans bror, Roberto Assis, skulle hållas häktade.

I juli 2019 hade spelaren enligt uppgifter fått sina brasilianska och spanska pass konfiskerade över obetalda skatter och inte betalning av böter för olovligt byggande på ett naturreservat i Brasilien.

“Jag respekterar hans sportsliga popularitet, men lagen måste även den respekteras. Oavsett vem du är så gäller fortfarande lagen”, sa Paraguays inrikesminister Euclides Acevedo till lokala medier denna veckan.

39-åringen hade rest till Paraguay för att marknadsföra en bok och en kampanj för underprivilegierade barn.

Ronaldinho blev World Player of the Year år 2004 och 2005 och nådde den främsta karriären hos spanska jättarna Barcelona. Han vann VM i Brasilien 2002 tillsammans med de andra superstjärnorna Ronaldo och Rivaldo.

Ronaldinhos nettovärde uppskattas till 80-100 miljoner pund och han rapporteras att debitera cirka 150 000 pund för ett enda annonserat Instagram-inlägg.