Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Hur kan Barcelona värva utanför januarifönstret?
Långsiktiga skador på Ousmane Dembele och Luis Suarez har lagt Barcelona tillbaka på marknaden för en ny anfallare trots att transferfönstret stängde förra månaden.

Speltips, Betting, Nyhet, News, Fotboll, Sport, Barcelona
Lucas Perez, Angel Rodriguez och Willian Jose har samtliga blivit länkade med en flytt till Barcelona

Hur är detta möjligt?

Uruguay-anfallaren Suarez utesluts i fyra månader i början av januari med en knäskada, medan det på tisdagen bekräftades att den franska anfallaren Dembele ska vara utanför laget i sex månader på grund utav en allvarlig hamstringskada.

Det var skadan på 22-åriga Dembele som tvingade Barcelona att leta efter förstärkning i förväg.

Enligt La Liga-reglerna, om en spelare är ute i mer än fem månader, kan klubbar ansöka om att få signera en spelare från en annan La Liga-klubb eller få in några spelare utan kontrakt i Spanien.

Barcelona har skickat en medicinsk rapport till den spanska ledningen, vars medicinska kommission kommer att granska Dembele´s skada och besluta om att godkänna klubbens begäran om en nödtransfer.

Det finns ingen garanti för att kommissionen godkänner Barcas begäran. BBC´s fotbollsexpert Guillem Balague förklarar: “De medicinska rapporterna måste kontrolleras av oberoende medicinska rådgivare och det är inte garanterat att de kommer att acceptera Dembeles frånvaro i sex månader. Sist när han fick samma skada i ett annat ben var han ute i tre och en halv månad.”

Om de får tillstånd, kan det se dem förstärkas på en rivals bekostnad.

“Det betraktas som ett nödalternativ som alla lag kan använda och en regel som har godkänts av klubbarna själva”, tillade Balague”.

“Quique Setien har sagt till klubben att han vill ha en anfallare. Han känner att Antoine Griezmann inte gör jobbet ordentligt och att han skulle kunna användas någon annanstans, mellan linjerna mot vänster sida”, säger Barca-chefen.

“En signering är något som är nödvändigt och alla håller med om att så är fallet, inklusive sportchefen Eric Abidal och tekniska sekreteraren Ramon Planes”.

Vem skulle de kunna signera?

Balague säger att Barca är efter en mångsidig spelare som kan spela inom och utanför boxen. Även en som är okej med att vara bakom Suarez i ordningen när han återvänder.

Bland deras mål är före detta Arsenal och West Ham-anfallaren Lucas Perez, som för närvarande är i Alaves och jag gjort nio mål i 22 matcher den här säsongen.

De är också intresserade av Getafe´s Angel Rodriguez, som har en uppköpsklausul på nio miljoner euro. 32-åringen har gjort 13 mål för Madrid-klubben som sitter på tredje plats i La Liga. Getafe är “desperata efter att sälja honom” och ser försäljningen som en “enorm möjlighet” för en spelare som de undertecknade på en gratis överföring.

De har också provat Roger Marti från Levante, men fick ett nej från Valencia-klubben. Real Betis´s ´Loren är extremt osannolik, medan de också var intresserade av Real Sociedads Willian Jose.

Den brasilianska anfallaren, 28, som har gjort åtta ligamål den här säsongen och tidigare spelat för Real Madrid, bad Real Sociedad-fansen om ursäkt efter att en övergång till Tottenham föll igenom förra månaden.

På frågan om länkarna till Barcelona hänvisade Real Sociedad-chefen Imanol Alguacil till spelarens utköpsklausul tidigare i veckan när han sa: “Om de lägger 70 miljoner euro på bordet är det bra, sen finns det inget kvar att säga”.

“Hela saken med Willian Jose börjar bli lite mycket. Han är vår spelare och han vill fortsätta att vara våran spelare. Jag vet inte hur länge men såvitt jag förstår det kommer han att vara med oss tills säsongens slut”.

Balague tror att en överföring av Willian jose till Barca skulle ha en knock-on-effekt som involverar Martin Odegaard, som är på lån i Real Madrid.

“Real Sociedad är oroliga om de låter Willian Jose åka till Barcelona, kanske kommer Real Madrid att avbryta Odegaards låneavtal under sommaren, så de sa nej till att sälja honom”, sade han.

Setien sade under fredagen att det skulle vara “att föredra” om klubben fick tillstånd att signa en anfallare, men de kommer att hitta ett sätt att anpassa sig om inte.

“Dembeles skada sätter oss tillbaka mycket och sätter oss i en riskfyllt situation, men det finns alltid en plan eftersom du spelar med 11 spelare”, sade han.

“Jag hoppas att det är en möjlighet, men om de inte låter oss signera en spelare kommer vi att anpassa oss”.