Menu icon VIP-Betting logo
Banner #84
Banner #87
Banner #85
Banner #86
Banner #88
Banner #89
Banner #91

Speltips

Newcastle - Arsenal

av Lisandro Mare| Fotboll, England - Premier League
Ny tid, ny strid! Premier League-säsongen 2019/20 har sparkat igång och jag har två tips inför söndagens drabbning i norra England som jag tror starkt på.

Något förvånande så har Arsenal öppnat stora plånboken inför den här säsongen och daskat ut ca 1,5 miljarder kronor på spelarköp...således kvarstår inga ursäkter för Emery nu, utan det här blir säsongen han skall visa att han klarar av att ta Arsenal till nygamla höjder.

Bland nyförvärven märks bl.a. kantspringaren Nicolas Pépé, som haft en riktigt fin säsong i Lille bakom sig, samt lovande försvararen Kieran Tierney från Celtic. Arsenal har även ruskat av sig lite dödkött, spelare med sina bästa år bakom sig och lovande talanger som inte hållit måttet.

Känns således som att vi kan ha ett spännande Arsenal-år framför oss!

Om stämningen är god i Arsenals läger är det annorlunda uppe i Newcastle. Inte för att fansen där är bortskämda med framgångar och glädjeämnen, men frågan är om inte envise ägaren Mike Ashley tagit priset denna gången...Benítez som har varit trogen som en hund fick nog av uteblivna investeringar och tog sitt pick och pack och drog till Kina, med sig tog han förra säsongens näst bäste målskytt Rondón. Sedan har Newcastle även sålt lagets bäste målskytt förra säsongen – Ayoze Pérez – till ligakonkurrenten Leicester. Dessa två herar har alltstå ensamma stått för över hälften av Newcastles gjorda mål förra säsongen...lär bli ett kännbart avbräck.

Steve Bruce har nu värvats som tränare och man har även plockat in offensiva gubbarna Joelinton och Allan Saint-Maximin från Hoffenheim respektive Nice. Kan nog bli intressanta värvningar på sikt, men frågan är om man är redo att komma in och leverera från start?

Arsenal har fått behålla sin stomme från föregående år och är mer samspelta. Newcastle höll endast nollan vid ett enda tillfälle i 20 matcher mot topp-10 lagen i Premier League (och man förlorade 15 av dessa matcher, varav dubbla förluster mot just Arsenal), och med tanke på röran i laget har jag svårt att tro att defensiven skulle vara mycket starkare denna säsong (även om man som svensk får hoppas att nyförvärvet Emil Krafth kan lyckas).

Defensiven är som alltid ett sorgebarn i Arsenal. Koscielny bråkade sig bort, och istället tog man in David Luiz från Chelsea. Luiz har ju sina kvaliteter, men han känns knappast som ett defensivt ankare.

Det ryktas om att Özil och Kolašinac inte kommer till den här matchen pga. en märklig historia inolverandes hot från kriminella, men de är på inget sätt avgörande för laget och jag tror att Arsenal ändå bör kunna "hålla fortet".

Nej, allt sammantaget tror jag dels att det är goda chanser att Arsenal med sin offensiva spets gör minst ett mål mot Newcastle och tar med sig 3 pinnar hem till London (halva insatsen tillbaka vid oavgjort), dock är ju Arsenal knappast vattentäta bakåt och ingen lär heller bli förvånad om Newcastle gör mål på hemmaplan vilket gör att ett spel på båda lagen gör mål (BLGM) är på sin plats också.

Speltips #1: Arsenal -0.25 Asian Handicap
Odds: 1.66 (Betfair Exchange)
Insats: 2/5 units

Speltips #2: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75 (Betfair Exchange)
Insats: 1/5 units

Spelstopp: 15:00 (11 augusti 2019)

Hämta din Bonus här!

Vill du få rykande färska speltips direkt i din inkorg så fort de publiceras?

Prenumerera på våra speltips →
För att kunna optimera vår webbplats för dig som besökare skulle vi behöva ditt godkännande för användning av cookies.
Godkänn