Nyheter

VAR-chef Neil Swarbrick - “Sju av tio” trots kritik
Användningen av videoassistentdomare (VAR) i Premier League-matcher har fått en statistik på sju av tio av den ansvariga mannen trots all kritik.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Premier League, VAR
"VAR är var vi trodde det skulle vara" - Swarbrick

Swarbrick fast besluten

Neil Swarbrick säger att VAR kommer att utvecklas och bad om att fansen ska vara tålmodiga efter ytterligare en kontroversiell helg.

Sheffield United hade ett mål som uteslöts för en marginell offside borta hos Spurs, medan Manchester City såg två strafftillfällen avvisade mot Liverpool.

“Jag är ärligt nöjd med hur vi har börjat”, sa Swarbrick.

VAR introducerades i Premier League den här säsongen efter prövningar i Carabao Cup och FA Cup, men det har skapat ilskna fans som citerar inkonsekvens i beslutfattande och säger att den tid det tar att avgöra beslut dödar passionen och spänningen i spelet.

Trevor Sinclair, före detta Manchester City och England-spelare, tror att det skadar Premier League:s varumärke och rykte. Han menar även på att detta kan få de allra bästa tränare och spelare att lämna.

Till frågan hur han skulle betygsätta introduktionen av VAR på en skala 1-10 berättade Swarbrick, Premier League-domarnas ledning av VAR, till BBC Sport: “Jag skulle ge oss ungefär sju-ish”.

“Vi har fler beslut som blir korrekta av VAR är utan det. Om vi nu är en sjua - i fortfarande tidiga dagar - så hoppas jag att vi landat på åtta och en halv eller nio om två år”.

“Vi är öppna för att utvecklas med detta - fallet är inte att vi gnäller. Vi kommer att lyssna på feedback och där vi kan förbättra saker, det kommer vi att göra”.

Noggrannheten i beslutfattandet kring viktiga incidenter är underförstått, som mål, röda kort och straffar, och har ökat från förra årets 82% till över 90% denna säsong.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Premier League, VAR
Swarbrick var en Premier League-domare för sju år sedan till och med år 2018

Domar-chefen Mike Riley förväntas ge en uppdatering om hur introduktionen av VAR har gått i en orientering till alla 20 toppklubbar vid ett möte i centrala London på torsdag.

“Jag är bekväm med var vi är, men det finns ingen tvekan om att det finns utrymme för förbättring. Det är ett pågående arbete”, sade Swarbrick.

BBC Match of the Day-presentatören Gary Lineker har föreslagit att det bör finnas en tidsbegränsning på mellan 30 sekunder och en minut för VAR-beslut. Annars skulle den tid det tar att indikera att det inte är ett tydligt och uppenbart fel som behöver korrigeras.

“Jag kan förstå vad han säger men jag tror inte att du kan gå ner på den linjen och säga någonting över en minut, vi kan inte bara sitta och titta på”, sade han.

“Vad skulle hända om du kommer till ett beslut efter en minut och två sekunder, och det är rätt beslut med du kan inte ta det på grund utav att du är två sekunder för långsam”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Premier League, VAR
Efter 120 Premier League-matcher har det uppkommit runt 800 VAR-kontroller

Hur hanterar domare detta?

En helg med Premier League-åtgärder har ännu inte passerat utan att VAR debatteras av fans och trender på sociala medier.

“Det är ett tufft jobb för tjänstemän, men de är utrustade för att klara kritiken”, säger Swarbrick

“Det är svårt att sätta ord på det tryck du utstår under ett VAR-beslut när du står bakom den där skärmen”, sade han.

“När vi tog in medierna som demonstrerade, och gav dem klipp att titta på utan press på dem, sa de själva att detta är riktigt svårt”.

“När jag dömde var det händelser där domaren skulle bli kritiserad. Det är inget nytt för oss, det är en del av vårt jobb. Det är det vi är vana vid och vi är väldigt motståndskraftiga på det sättet”.

“Vi tar all kritik ombord. Kritiken kommer från människors åsikter. Jag kunde titta på en händelse där jag inte har dömt någon straff och vara ganska bekväm med det. Men alla kan kritisera mig. Det handlar om perspektiv”.

 

Premier League-statistik angående VAR:

  • Efter 12 omgångar har det genomförts cirka 800 kontroller och 29 utav dem har tvingats att korrigera beslutet

  • Ett genomsnitt på cirka sex kontroller och ett korrigerat per match.

  • Förseningen för ett korrigerat beslut är i genomsnitt cirka en minut och 15 sekunder.

  • Genomsnittlig fördröjning för en vanlig kontroll är cirka 30 sekunder.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Premier League, VAR
Chris Sutton var en älskad stjärna i Celtic år 2000-2006

“Sju utav top? Är du seriös?” - Ex-spelare angående VAR

Tidigare Chelsea-anfallaren Chris Sutton har ifrågasatt Swarbricks bedömning av VAR:s prestationer och sagt att det har varit för många stora misstag för att det kan anses vara en framgång.

“Sju utav tio? Sa han verkligen det med ett ärligt ansikte? Kom igen, är du allvarlig?” Sade Sutton.

“Det har varit så många högprofilerade, hemska misstag. De har gjort för många misstag”.

“Jag ville att VAR skulle fungera, jag stödjer VAR, men de för en sådan röra utav det”.

Den tidigare Manchester City-försvararen Micah Richards instämde och sa följande: “De har dömt stora beslut felaktigt och gömmer sig bakom VAR”.

“Allt detta kan utrotas om domaren bara går och tittar på skärmen han själv, de gör det till et större problem än det faktiskt behöver vara”.

“Om domaren tittar på skärmen och det är hans slutliga beslut, måste du bara hålla händerna uppe”.

Tidigare engelske målvakten Paul Robinson säger att VAR har varit en “fullständig röra” och har inte löst problem som det var tänkt.

“Det har varit lite av en katastrof. Det är fortfarande en åsiktsfråga eftersom det inte rensar upp ett tydligt och uppenbart fel; det är bara någon annans åsikt”, sade Robinson.

“Det har varit en fullständig röra från första dagen och har orsakat fler problem än vad det är tänkt”.

Ronaldo utbytt igen - Dybala hjälte
Cristiano Ronaldo byttes ut för den andra matchen i rad när ersättaren Paulo Dybala gör det vinnande målet mot AC Milan för att återlämna Juventus till toppen av Serie A-tabellen.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Juventus, Dybala, Ronaldo, Higuain, Milan, Serie A
Paulo Dybala ersatte även Ronaldo, efter 82 spelade minuter, i Champions League fem dagar tidigare

Problematik, men fortfarande obesegrade

Tränare Maurizio Sarri gjorde bytet efter 55 minuter, och Dybalas mål gör alltså att Juventus flyttar ovanför Inter Milan.

Ronaldo, 34 år gammal, har nu ersatts två gånger efter de två senaste matcherna, vilket är lika många gånger som han blev ersatt under hela förra säsongen.

Juve hade ett par problematiska stunder, men Wojciech Szczesny gjorde ett flertal bra räddningar för att behålla nollan.

Dybala ersatte Ronaldo med åtta minuter kvar att spela i Juventus 2-1 seger mot Lokomotiv Moskva i Champions League förra onsdagen.

Szczesny hölls upptagen och tvingades göra viktiga räddningar för att förneka Milans Krzysztof Piatek, Lucas Paqueta och Theo Hernandez.

Gonzalo Higuain var nära på att näta för Juventus, och Dybala kunde ha dubblat sitt mål sent in i matchen men misslyckades.

Juventus förblir obesegrade och ligger en poäng före Inter, medan Milan ligger nere på 14:e plats i tabellen.

Liverpool greppar tag om Premier League
Liverpool slog ett potentiellt avgörande slag i Premier League-titelloppet när man vinner mot de regerande mästarna Manchester City på Anfield. Nu sitter man hela åtta poäng ovan andra platsens Leicester City.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League
Sadio Mane´s mål var hans 16:e på Anfield i Premier League år 2019

Liverpool utökar sin ledning

Konfrontationen mellan de två inhemska supermakterna hade blivit stämplat som ett avgörande ögonblick i Liverpools 30-åriga strävan att landa titeln - och detta resultat ger dem en ledande fördel över Leicester City på andra plats.

Liverpool tog ledningen efter bara sex minuter när Fabinho sköt iväg ett skott som gick rakt förbi målvakten Claudio Bravo, som agerar inhoppare för den skadade Ederson. Målet gick in efter en videoassistent-domarkontroll för handboll mot Trent Alexander-Arnold.

Manchester City hotade med sin press men Jurgen Klopps team är hänsynslösa i anfall, vilket bevisades när Mohamed Salah fördubblade ledningen sex minuter senare. Bollen nickas in i bortre stolpen från Andrew Robertsons fantastiska inlägg.

Raheem Sterling missade en bra chans och Sergio Aguero fick bollen i stolpen när City försökte hitta fotfäste i matchen. Endast sex minuter in i andra halvlek hittade Jordan Henderson en boll in klurigt framför Bravo, och raka vägen till Sadio Mané som satte spiken i kistan.

Bernardo Silva minskade ledningen med 12 minuter kvar av matchen, dock var det allt för sent för City, som inte kommer att få det enkelt nu när de ligger nio poäng från toppen och på fjärde plats i tabellen.

Guardiola var ilsken när matchen blåstes av, och verkade tacka domaren Michael Oliver sarkastiskt innan han lämnade planen. Detta kort efter att han blev rasande när ytterligare ett straffkrav mot Alexander-Arnold viftades bort.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League

Stort firande efter avblåsning

På det sätt Liverpool och Anfield firade denna seger sa allt om dess omfattning - om självförtroendet inte växte genom dem själva förut, har det gjort det nu efter att ha vunnit mot förra säsongens mästare.

Ett stort brus gick upp från läktaren när Liverpools spelare samlades framför dem efter avblåsningen. Lika positiv är deras form, med 11 segrar efter 12 ligamatcher. Detta lag har tappat en av sina 51 senaste ligamatcher, finns det något sätt de kan förlora denna titel genom?

Liverpools försvar var faktiskt allvarligt besvärat av City, men Klopps sida kan göra mål från var som helst och när som helst, vilket är det som gör dem så farliga - som det visade sig här.

City öppnade bra, men blev bedövade av Fabinhos fantastiska mål och när Robertson tillhandahöll det fantastiska inlägget till Salah. Här hade Liverpool kontroll över vad som kan komma att ses som ett viktigt ögonblick under säsongen.

Liverpool blev lättade när City missade de möjligheter de hade och resultatet var smickrande - men Klopp och hans spelare kommer inte att se tillbaka på de negativa delarna.

De har spelväxlare i alla områden på planen och är ett farligt hot även om de ligger under press.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League

Manchester City missar sin chans?

Pep Guardiola föll djupt i sin vrede sent i matchen, efter att domaren Michael Oliver hade ignorerat ett annat krav på handboll mot Alexander-Arnold, och detta fick bli en klar och tydlig spegel för hans humör.

Guardiola vet mycket väl om att detta kan vara ögonblicket då Premier League-titeln drevs utom räckhåll.

Ändå kommer han också att känna att City hade chansen att ta något från denna match, med bra chanser skapade och missade. Särskilt av Sterling och Aguero.

Detta var inte en dålig prestation, men Citys försvar är sårbart utan Aymeric Laporte och förlusten av Ederson till skada rånade dem inte bara från hans enastående förmåga som målvakt, utan också hans viktiga bidrag till deras totala spel av bollinnehav.

Bravo var inte helt ute och cyklade vid Liverpools första två mål, men har fick ett par besvikna blickar på sig för det tredje. Han avger helt enkelt inte försäkran och förtroendet som Citys brasilianska förstaval.

David Silvas inflytande på mittfältet missades också, men i slutändan är det Liverpool som än så länge denna säsong är det lag som har det mer drivna och mindre bristfälliga laget. Ett faktum som återspeglas i ligatabellen.

Manchester City och Guardiola kommer inte att ge upp kampen, eftersom det trots allt bara är november. Men det ser ut att vara en lång väg tillbaka nu för att fånga ett Liverpool-lag som känner att kraften är med dem.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League
Jurgen Klopp understryker att de spelade fantastiskt

"Vilken match" - Jugen Klopp

Liverpool-manager Jurgen Klopp talar till BBC 5 Live: “Vilken match. Om du vill vinna mot City måste du göra något speciellt och vi var tvungna att vara intensiva.

“När City började kontrollera det mer under de sista 15 minuterna var det spänt, men då såg du kvalitén och vad pojkarna kan göra. Pojkarna gjorde otroliga saker i 75 minuters spel”.

Vid den tidiga VAR-incidenten, när ett handbollsanspråk mot Trent Alexander-Arnold avvisades: “Jag känner sympati för Klopp men jag såg inte situationen. Det jag hörde var att bollen först träffade David Silvas arm innan den rörde Tret Alexander-Arnolds”.

Manchester City-manager Pep Guardiola talar till BBC 5 Live: “Vi hade förlorade - vi hade velat vinna men nu måste vi vila och förbereda oss inför nästa match mot Chelsea”.

“Vi gjorde en otrolig prestation, jag vet inte hur många lag som kan komma till denna stadion och spela som vi gjorde. De gjorde ett mål på deras första skott, men vi spelade otroligt bra”.

“Det finns tre lag som har fler chanser att vinna Premier League än oss. Vi är i november månad så låt oss se vad som händer”.

Richarlison tar Everton till vinst
Everton hämtade sin första bortaseger för säsongen för att flytta ur tabellens nedre region på bekostnad av motståndarna Southampton.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Sport, Fotboll, Premier League
Richarlison´s mål säkrade Evertons första bortaseger i Premier League sedan mars månad

Southampton - En defensiv katastrof

Resultatet gör att Marco Silvas sida klättrar upp från 17 till 13, en plats och ett poäng över Manchester United, som står på hemmaplan mot Brighton på söndag.

Tom Davies gjorde tidigt in i matchen första målet för Everton. Detta efter att Mason Holgate gett honom den gyllene möjligheten. Målet gjordes redan i matchens fjärde minut.

Marco Silvas sida slösade sedan bort en följd av bra chanser till att fördubbla sin ledning före paus, vilket gjorde att matchens värdar kunde slå tillbaka.

Ersättare Sofiane Boufal hoppade förbi Morgan Schneiderlin´s högersida och sparkade ett perfekt inlägg till Danny Ings som sedan kvitterade matchen i 50:e minuten.

Värdarna har dock fortfarande det sämsta defensiva rekordet i divisionen och kunde inte hålla ut matchen med en poäng, då Richarlison vred in ett ledningsmål för Everton i minut 75.

Southamptons sjätte nederlag efter sju spelade ligamatcher gör att de förblir i de tre nedre platserna i tabellen med åtta poäng - samma sammanfattning som i samma etapp förra säsongen under den tidigare managern Mark Hughes.

Lång väntetid över för Everton

Medan Everton levererade en förbättrad prestation i kryssmatchen mot Tottenham förra söndagen, kändes detta som en avgörande dag för manager Marco Silva, med detta team som startade dagen bara tre poäng före sina motståndare.

Ett misslyckande med att vinna mot Southampton, som blev förknippade med sin 9-0 förlust mot Leicester City i deras senaste hemmamatch, skulle bara lagt till tryck och press som redan existerar på den portugisiska chefen.

Dock, precis som det var, så levererade hans team till stor del, även om deras misslyckanden till en 2-0 ledning släppte in värdarna tillbaka in i spelet igen.

Zlatan mot AC Milan
Zlatan Ibrahimovic ser ut att återvända till den italienska klubben AC Milan i slutet av sitt kontrakt med LA Galaxy, säger Major League Soccer-kommissionären Don Garber.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, MLS, Zlatan
Zlatan Ibrahimovic har gjort 53 mål under sin tid i USA och MLS.

Tillbaka till Italienska Milan

Den svenska anfallaren anslöt sig till Los Angeles-sidan i mars år 2018, men hans avtal går ut i slutet av året.

“Zlatan är en intressant kille”, berättade Garber till ESPN. “Han håller mina händer och inkorg full. Han är en spännande kille”.

“Han är en 38-årig kille som rekryteras av AC Milan, en av de bästa klubbarna i världen”.

Ibrahimovic spelade för Serie A-jättarna Milan mellan 2010 och 2012, och gjorde där 42 mål i 61 ligamatcher.

Den före detta svenska landslagsspelarens senaste match för LA Galaxy var en 5-3 förlust mot Los Angeles FC i Major League Soccer Cup-slutspelet.

Ibrahimovic har gjort 53 mål under sin tid i USA och utsågs till MLS bästa startelva 2018 och 2019.

Real Madrid Rodrygo - Nya Neymar?
Den brasilianska anfallaren Rodrygo tillkännagav sig själv genom klubbfotbollens största etapp med ett “perfekt” hat-trick i Real Madrids 6-0 vinst mot Galatasaray.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, News, Nyhet, Rodrygo, Real Madrid
Rodrygo avslutade sitt hat-trick under stopptiden

Nya Neymar

18-åringen blev den näst yngsta spelaren som fick en Champions League-trippel, endast bakom Real-legenden Raul.

Han har redan fått beteckningen “nya Neymar”, efter att ha följt Paris St-Germain-stjärnans fotspår genom att flytta från den brasilianska klubben Santos till Spanien.

Utanför Sydamerika var ungdomen inte alls känd innan hans sommartransfer till Real.

Sedan dess har Rodrygo gjort fem mål i sina sex uppträdanden för klubbens alla turneringar.

“Att höra Bernabeu sjunga mitt namn är en dröm”, sade Rodrygo. “Jag är så glad, det har varit en härlig kväll med jag måste försöka hålla mig lugn”.

Bernabeu hälsade tonåringen välkommen redan i den fjärde minuten när han kliniskt öppnade målgörandet med vänsterfoten från sin landskamrat Marcelos pass.

Han fick göra sitt andra mål redan tre minuter senare när han slog in den utmärkt från ytterligare ett Marcelo-inlägg. Han blev därmed den första spelaren som gjort två mål inom sju minuter i en Champions League-match.

Han nekades chansen att få ett snabbt hat-trick kort därefter, när kaptenen Sergio Ramos steg upp för att göra 3-0 i en straff efter att Nzonzi tacklat ner Toni Kroos.

Men Rodrygo gav Benzema lite hjälp strax innan halvtidssignalen och fransmannen utökade ledningen till 4-0.

Tonåringen - vars fulla namn är Rodrygo Silva de Goes - avslutade sitt “perfekta” hat-trick när han nätade med sin högra fot i en krossande 6-0 seger.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, News, Nyhet, Rodrygo, Real Madrid
Rodrygos hat-trick kom i hans andra Champions League-match någonsin

Rodrygo "lär sig väldigt snabbt" - Zidane

“Han överraskar mig inte”, sade Real-chefen Zinedine Zidane. “Han har lite utav allt”.

“Han är intelligent, han lär sig väldigt snabbt och vill lära och förbättra sig mer”.

“Fysiskt måste han bli bättre, men vid den tekniska biten vet han hur man gör allt med bollen”.

Benzema tillade även: “Rodrygo är bara 18 år gammal men han är orädd. Jag älskar att se en ung fotbollsspelare spela på detta sätt”.

Wayne Rooney - även han 18 år - var en äldre än Rodrygo när han gjorde ett Champions League-hattrick på sin Manchester United-debut mot en annan turkisk sida, Fenerbahce, år 2004.

Heung-Min Son´s röda kort - Annullerat
Tottenham-anfallaren Heung-Min Son´s röda kort efter tacklingen på Andre Gomes har annullerats av fotbollsförbundet.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Tottenham, Son, Premier League, Gomes
Heung-Min Son stod kvar gråtandes på planen efter att ha sett resultatet av sin tackling

Indragen avstängning, men två tappade poäng

Tacklingen ledde till Everton-mittfältarens fruktansvärda fotledsskada.

Domaren Martin Atkinson visade inledningsvis ett gult kort till Son, innan han ändrade det till rött.

Sydkoreas anfallare skickades av för allvarligt farligt spel, men en neutral tillsynskommission har fastställt ett krav på felaktig avstängning.

“Son blev förstörd efter handlingen”, säger Tottenham-chefen Mauricio Pochettino.

“Det var en blandning av allt; det var en blandning av skadan, en blandning av det röda kortet och situationen i matchen. Det var ett känslomässigt ögonblick för alla”.

“Nu efter några dagar är alla tillgängliga att spela. Han är på ett bra humör. Han är ledsen som alla, men fortfarande i bra form”.

TV-repititioner antydde att Gomes drabbades av skadan efter Son´s tackling och innan han kolliderade med backen Serge Aurier.

Gomes har frisläppts från sjukhuset efter operation för att reparera en spricka i hans högra vrist.

Premier League förklarade Atkinsons beslut: “Det röda kortet för Son var för att ha äventyrat en spelares säkerhet, vilket hände som en följd av hans första tackling”.

Pochettino sade att anfallaren inte hade som avsikt att skada Gomes och trodde att videoassistentens domarsystem borde ha använts för att ändra domslutet.

“Jag var säker”, sade Pochettino om beslutet som nu välts. “Vi var alla förvirrade efter matchen. Jag pratade med olika människor och domaren också”.

“Det var en förvirring, men nu är det helt rättvist att han till slut inte kommer att bli avstängd”.

“Men vi kan inte ändra på resultatet. Att spela med 10 man öppnade spelet för dem och vi slutade upp med att förlora två poäng”.

“Sadio Mane är INTE en filmare” - Jurgen Klopp
Sadio Mane “är inte en filmare” enligt Reds-chefen Jurgen Klopp, trots att anfallaren fick ett gult kort för brottet i helgen.

Speltips, Sport, Betting, News, Nyhet, Fotboll, Odds, Liverpool, Mane
"Mane är inte en filmare" - Klopp svarar på Guardiolas kommentar

Mane i fokus

Mane, 27 år gammal, blev varnad i den 37:e minuten av Liverpools 2-1 vinst över Aston Villa under lördagen.

Manchester Citys manager Pep Guardiola har efter detta nämnt att proffset “ibland filmar”.

“Jag är inte 100% säker på om han talade om Sadio eller om oss i allmänhet”, sade Klopp i en nyhetskonferens i måndags.

“Jag hörde inte Sadios namn och vet inte heller hur han kunde veta om någon incident så tidigt”.

“Jag kan säga att Sadio inte är en filmare. Det var en situation i Aston Villa-matchen där han fick kontakt och föll ner, det var kanske inte en straff men det var kontakt. Det är inte som om han hoppade över ett knä och gick ner”.

Speltips, Sport, Betting, News, Nyhet, Fotboll, Odds, Liverpool, Mane
Sadio Mane föll till marken i straffområdet efter en tackling från Aston Villas Frederic Guilbert, men blev sedan varnad med ett gult kort efter att VAR bekräftat att det inte blev straff. Mane fortsatte spela och gjorde avgörande målet i 94:e minuten

Liverpool är i toppen av Premier League, sex poäng före andra platsens Manchester City. Dessa två lagen möter varandra på söndag på Anfield.

Tysken sa att han “inte var på humör för att prata om Man City” eftersom de röda spelar mot den belgiska sidans Genk i Champions League först.

Till frågan om han förbjudit orden “Manchester City” tills efter tisdagens match svarade Klopp: “Du kan säga orden Man City, du får bara inte tänka på det”.

“Historien som pojkarna skrivit under de senaste tre åren är bara möjligt eftersom vi alltid varit fokuserade på nästa match”.

“Ingen tänker på att City är på söndag. Alla tänker att Genk är på tisdag”.

“Jag tvivlar inte alls på mina spelare, jag skulle känna mig lite utskämd om jag var tvungen att säga till dem: “Tänk inte på Man City redan”.

Bayern Munchen dumpar Niko Kovac efter förlust mot Eintracht Frankfurt
Bayern Munchen och manager Niko Kovac går nu skilda vägar.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, Bundesliga, Bayern Munchen
Under Kovac´s ledning vann Bayern Bundesliga förra säsongen med två poäng

2 förluster efter tio matcher

Beslutet kom efter lördagens 5-1 förlust mot Eintracht Frankfurt , som var de tyska mästarnas andra förlust efter tio spelade matcher i Bundesliga den här säsongen.

Kovac lämnar med Bayern på fjärde plats i tabellen, fyra poäng bakom ledarna Borussia Mönchengladbach.

Den 48-årige före detta kroatiske mittfältaren har varit ansvarig sedan juli 2018 och ledde Bayern till en liga-och-cup dubbel förra säsongen.

Kovac vann 45 av sina 65 matcher som ansvarig för Bayern, men lördagens nederlag var klubbens tyngsta i Bundesliga på tio år.

Bayern sade i ett uttalande att beslutet hade kommit som “resultatet av en ömsesidig diskussion med Niko Kovac under söndagen”.

Verkställande direktör Karl-Heinz Rummenigge sade följande: “Vårt teams prestationer under de senaste veckorna tillsammans med resultaten har visat oss att det finns ett behov av åtgärder”.

“Vi hade en öppen och seriös diskussion med Niko i söndags, och kom till det ömsesidiga beslutet att Niko inte längre är huvudtränare för Bayern Munchen FC”.

“Vi ber alla om ursäkt för denna utveckling. Jag vill tacka Niko Kovac för FC Bayern och för hans arbete. Särskilt för förra säsongens dubbla segrar”.

Kovac citerade också i uttalandet på klubbens webbplats och sa att han trodde att det “var det rätta beslutet för klubben just nu”.

“Resultaten och det sätt vi har spelat på det senaste har lett mig till det här beslutet”, sade han. “Min broder Robert och jag vill tacka FC Bayern för de senaste 18 månaderna. Under den tiden vann vårt lag Bundesliga, DFB Cup och Supercupen. Det var en bra tid. Jag önskar klubben och laget det allra bästa”.

Assisterande tränaren Hansi Flick kommer att ta ledningen av Bayern i Champions League-matchen mot olympiakos på onsdag, och Borussia Dortmund på lördag.

Andre Gomes allvarligt skadad - Everton VS Tottenham
Evertons mittfältare Andre Gomes var med om en hemsk benskada i söndagens Premier League-match mot Tottenham på Goodison Park.

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Premier League, Son, Gomes
Evertons spelade rusade bort till Andre Gomes och Tottenhams Son Heung-Min blev orolig efter att ha sett resultatet

Son utvisad i 1-1 matchen mot Everton

En orolig Son Heung-Min från Spurs skickades av i den 79:e minuten för att ha tacklat den portugisiska spelaren.

Händelsen såg oskadlig ut, men stämningen förändrades bland spelarna och publiken efter att de såg vad som faktiskt hänt.

Det var sex minuters stopp då läkare tog hand om Gomes innan han togs ut på en bår.

Everton-manager Marco Silva sa att han väntar på att få höra hur allvarlig skadan är.

Han sa följande: “Han har åkt till sjukhuset. Vår medicinska personal har kontroll”.

 

“Mer än en fotbollsmatch”

Silva ber om att Gomes, 26 år gammal, för att återvända starkare, och har också berömt sina spelare för deras svar.

“Detta är ett dåligt ögonblick för oss och vårt team - detta var mer än en fotbollsmatch,” sade han. “Vi kommer att ge allt stöd till Andre och hans familj. Som grupp måste vi stanna tillsammans och visa den anda vi visade efter händelsen”.

“Våra spelade nu, de är ledsna, ett tufft ögonblick för oss i vårt omklädningsrum och för Andre, men den anda vi visade efter den händelsen på planen tror jag är ett bra svar till er”.

“Han är allvarligt skadad men jag är 100% säker på att Andre kommer bli starkare som fotbollsspelare och som man, för han är en fantastisk pojke, ett fantastiskt proffs”.

Skadan överskuggade spelet där Toffees ersättare Tosun utjämnade i skadetiden.

“Alla är ledsna inombords. Vissa spelare, de grät nästan”, sade Tosun, som hade varit på plan i bara 10 minuter.

“Han var i chock, hans ögon var vidöppna. Han skrek, grät och skrek lite till”.

“Jag försökte bara hålla honom och prata med honom. Jag försökte säga till honom att hålla sig lugn. Vi kunde inte förstå honom”.

Evertons mittfältare Fabian Delph verkade fortfarande påverkas i en TV-intervju efter matchen när han frågades om sin lagkamrat.

“Han är en av våra bröder, någon vi bryr oss om djupt”, sa den tidigare Manchester City-spelaren. “Det är svårt att sätta ord på. ju tidigare vi kan komma i kontakt desto bättre. Det är svårt att förklara”.

 

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Premier League, Son, Gomes
Everton 1-1 Tottenham: "Son kan inte lyfta upp huvudet" - Dele Alli

“Son kan inte lyfta upp huvudet”

TV-reprisen föreslog att Gomes drabbades av skadan efter Son´s tackling och innan han kolliderade med backen Serge Aurier.

Målskytten Alli sa att han hittade Son gråtandes i omklädningsrummet efter att visselpipan blåst av matchen.

“Jag ville inte titta för mycket på vad som hände”, sa den engelska mittfältaren. “Jag vill skicka Andre mina bästa önskningar”.

“Son är förstörd och i tårar - det är inte hans fel. Son är en av de trevligaste människorna du någonsin har träffat. Han kan inte lyfta upp huvudet, han gråter så mycket”.

“Skadan påverkade oss alla under matchen, men du måste alltid förbli professionell”.

Tidigare Toffees mittfältare Pat Nevin, som var en sammanfattare för BBC Radio 5 Live på Goodison Park, beskrev omedelbart händelserna efter matchen.

“Det här är hemskt, hemskt”, sa skotten. “Spelarna ser förstörda ut och det är full förvirring här. Spelare med händerna över ansiktet”.

“Son tacklar medvetet Gomes, men han orsakar inte skadan. Han är skadad efter hans träff in i Aurier. Att skylla på Son och att säga att han gjorde det medvetet är 100% fel. Son är inte den typen av kille”.

“Han förtjänar inte den behandling han kommer att få på sociala medier. Han är nedbruten över att han var orsaken, mend et var inte hans fel. Det är bara en av de saker som händer i fotboll”.

 

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Premier League, Son, Gomes
Son Heung-Min inväntar ett förbud efter sitt röda kort

“Evertons spelare var fantastiska”

Domare Martin Atkinson visade initialt Son ett gult kort innan han ändrade det till rött.

Premier League förklarade följande: “Det röda kortet mot Son var för att han äventyrade en spelares säkerhet, vilket hände som en följd av hans första tackling”.

Tottenham-chefen Mauricio Pochettino insisterar mot att anfallaren inte hade som avsikit att skada Gomes och anser att VAR borde ha hävt det röda kortet.

“Det var tydligt att det aldrig var Son´s avsikt att skapa problemet som hände efteråt. Det är otroligt att se ett rött kort”, sade han.

“I den situationen måste vi hjälpa till eftersom domarens beslut var gult kort, men VAR ändrade beslutet. Det är det senaste exemplet att VAR inte är klart för Premier League.

“VAR måste kontrollera om det var en dålig tackling från Son och bedöma handlingen, inte vad som hände efteråt”.

“Vi är alla ledsna och tycker synd om Gomes. Jag vill skicka mina bästa tankar till honom och till hans familj i detta tuffa ögonblick. Vi vill skicka, på hela lagets vägnar, våra bästa tankar”.

Pochettino sade också att Evertons klubbkapten Seamus Coleman, som var ute i ett år efter att ha drabbats av en hemsk skada i smalbenet i mars 2017, pratade med Son efteråt.

“Spelarna frå Everton var fantastiska. Kaptenen kom till omklädningsrummet för att trösta Son”, sade argentinaren.

“Jag vill säga tack till spelarna och Coleman, som kom in och talade för hela Evertons trupp”.