Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Carlo Ancelotti - Ny Everton-manager
Everton har utnämnt Carlo Ancelotti till sin nya manager på ett fyra och ett halvt års kontrakt.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Everton, Ancelotti
Ancelotti anslöt sig officiellt till Everton i söndags

Everton mot positiva tankar

Italienaren, som avskedades av Napoli tidigare denna månad, efterträder Marco Silva, som avskedades av klubben på Goodison Park den 6 december.

Ancelotti, en tre-gångers Champions League-vinnande coach, återvänder till engelsk fotboll åtta och ett halvt år efter att han fått sparken av Chelsea.

“Det finns en tydlig vision från ägaren att leverera framgång”, sade han.

Duncan Ferguson, Evertons “vaktmästare” under deras sökning efter Silvas avskedning, kommer att förbli i klubben som en del av Ancelottis team.

Everton tillkännagav Ancelottis ankomst i lördags innan hemmamatchen i Premier League mot Arsenal, som utsåg tidigare Gunners och Toffees mittfältare Mikel Arteta till deras nya huvudtränare i fredags.

Ancelotti var på Goodison Park för den mållösa oavgjorda matchen mot Arsenal och tog officiellt över under gårdagen (söndags).

60-åringens första match som ansvarig kommer att vara hemmamatchen mot Burnley den 26:e december.

“Detta är en fantastisk klubb med rik historia och en mycket passionerad fanbase”, tillade tidigare AC Milan, Real Madrid, Bayern Munchen och Paris St-Germain-chefen Ancelotti.

“Det finns en tydlig vision från ägaren att leverera framgång. Det är något som tilltalar mig som chef. Jag är stolt över möjligheten att kunna arbeta med alla i klubben för att göra den visionen till verklighet”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Everton, Ancelotti

En startklar Ancelotti

Ancelotti har vunnit 15 stora troféer under sin karriär och är en av endast tre chefer som vunnit tre europeiska cuper/Champions Leagues - tillsammans med Liverpool-legenden Bob Paisley och Real Madrid-chefen Zinedine Zidane.

Everton har slagit Chelsea med 3-1 och spelat oavgjort mot Manchester United (1-1) samt Arsenal (0-0) i sina tre Premier League-matcher under Ferguson. De kom också 2-0 underläge till oavgjort mot Leicester City i Carabao Cup kvartsfinal - innan de förlorade efter straffar.

“Jag har sett från matcherna under de senaste två veckorna att spelarna kan göra så mycket”, tillade Ancelotti.

“Arbetet som Duncan har gjort är en stor kredit för honom. Stark organisation, stark disciplin och rätt motivation är några av de viktigaste ingredienserna i fotboll, och jag är nöjd med att han kommer att vara en del av mitt team bakom min rygg”.

God historia bakom nye coachen

Ancelotti vann två Champions Leagues med AC Milan och en med Real Madrid, lika många inhemska titlar med AC Milan i sitt hemland, Chelsea i England, Paris St-Germain i Frankrike och även i Tyskland med Bayern Munchen.

Han ledde Chelsea till Premier League och FA Cup-dubbel under sin första säsong som ansvarig år 2009/10 men avskedades efter att han inte lyckats vinna en trofé i följande kampanj.

Evertson fotbollsdirektör Marcel Brands märkte Ancelotti som “En av de bästa cheferna i världsfotboll” och en “beprövad vinnare”.

“Carlo är den perfekta managern för oss”, tillade han.

“Han vet hur man bygger ett trofé-vinnande lag och vi delar spänningen hos våra fans när det gäller att han ska leda vårt lag under de kommande åren”.

Everton står nu på 15:e plats i Premier League-tabellen - fyra poäng över nedflyttningszonen.