Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Chris Smalling - Klar för lån till Roma
Manchester United-försvararen Chris Slamming har rest till Italien för att slutföra ett lån till Roma i Serie A, säger coach Ole Gunnar Solskjaer.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Sport, Fotboll, Smalling, Roma
Chris Smalling - Ingen speltid i United än så länge denna säsong

Chris Smalling, bättre chans i Italien?

Premier League-klubben har enligt uppgifter enats om en säsongs lång affär med Roma, som betalar en avgift på 2.7 miljoner pund.

Smalling, 29 år gammal, gick med i United från Fulham år 2010 och förlängde sitt kontrakt på Old Trafford till 2022 i december månad.

“Denna möjlighet för Chris har dykt upp de senaste dagarna”, sa Solskjaer i fredags.

“Vi hade sex passande mittbackar. Jag kunde inte lova honom regelbunden speltid”.

“Det är en stor klubb, en bra liga. Det finns inte många engelska spelare som har haft chansen att spela i Italien och jag är säker på att han kommer tillbaka starkare och bättre därifrån”.

Roma sålde mittbacken Konstantinos Manolas till Napoli för 32 miljoner pund i sommar.

Smalling gjorde 34 uppträdanden förra säsongen men är nu i utkanten av truppen, då den engelska försvararen Harry Maguire, sommarvärvningen på 80 miljoner pund, och svensken Victor Lindelöf står som det första paret till mittbackpositionerna.

Solskjaer sa att Marcos Rojo, som har länkats till AC Milan, Marseille och Monaco, “stannar definitivt”, tillsammans med andra mittbackarna Phil Jones, Eric Bailly och Axel Tuanzebe.

“Vi har en grupp nu som är i mindre antal, men fortfarande tillräckligt stor och stark nog för att ha täckning i alla positioner”, tillade Solskjaer, som också bekräftade att den italienska högerbacken Matteo Darmian troligen kommer att återvända till sitt hemland.

Smalling är den femte högprofilerade avresan från United i sommar, tillsammans med Romelu Lukaku (Inter), Alexis Sanchez (Milan), Antonio Valencia (LDU Quito) och Ander Herrera (PSG).