Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Marco Silva sparkad från Everton
Everton har sparkat manager Marco Silva efter 18 månader, med klubben i Premier League-nedflyttningsområdet efter deras derby-förnedring.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Everton
Silva påstår att att pressen har lett till att spelarna gör fler misstag

Femte managern i Premier League säsongen 19/20 avskedad

Onsdagens 5-2 förlust mot Liverpool på Anfield var deras nionde förlust för säsongen och lämnar dem på 18:e plats i Premier League-tabellen. Numera tre raka förluster.

Silva, som tog ledningen i maj 2018, vann 24 och förlorade 24 av sina 60 matcher.

Den tidigare anfallaren Duncan Ferguson har ställts tillfälligt ansvarig och hanterar truppen mot Chelsea på lördag.

Klubben sa att de fokuserar på att utse en ny manager “så snabbt som möjligt”.

Everton söker nu efter sin fjärde permanenta manager sedan Roberto Martinez blev avskedad i maj 2016.

Tidigare Everton-manager David Moyes har betraktats som en potentiell efterföljare, men förslaget har väckt en till större del negativ reaktion från supportrar och det återstår att se om majoritetsaktieägare Farhad Moshiri och hans styrelsekollegor ignorerar det och bjuder in den 56-årige skotten att komma tillbaka.

Moyes tillbringade 11 år som Everton-chef, och hans återkomst ses av fansen som steg i fel riktning med tanke på hans brist på framgång sedan han lämnade till Manchester United år 2013.

Han blev avskedad av United och Real Sociedad och var ansvarig för Sunderland när de flyttades från Premier League innan han hanterade West Ham en kortvarig period.

Det har föreslagits att om Moyes återvänder skulle han kunna föra en annan äldre kille från Everton, Tim Cahill, tillbaka som assistent.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Everton
Marco Silva har förlorat fler matcher i Premier League än vad han har vunnit med Everton

Katastrof-siffror för Silva

Portugisiska Silva, 42 år gammal, är den femte ledaruppsägningen i Premier League den här säsongen, efter avgångarna från Javi Gracia och Quique Sanchez från Watford, samt Tottenhams Mauricio Pochettino och Arsenals Unai Emery.

Tidigare Hull-chefen Silva efterträdde Sam Allardyce på Goodison Park. Han fördes in med hopp om att hans sida skulle spela mer attraktiv fotboll och backades med signeringar värda nästan 90 miljoner pund under sommaren 2018.

Everton slutade på åttonde plats i Silvas första säsong med laget, men efter att ha spenderat mer än 100 miljoner pund på spelare under sommaren har de bara vunnit fyra ligamatcher den här säsongen.