Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Mourinho - “Jag kommer inte göra samma misstag”
Den nya Tottenham-managern Jose Mourinho säger att han inte kommer att göra samma misstag hos Spurs som han gjorde i tidigare manager-roller.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Pochettino, Mourinho, Spurs, Tottenham
Mourinho erkänner att han gjort misstag, och påstår sig nu vara mer ödmjuk

Mourinho "gick djupt och analyserade"

Porgugisaren ersatte Mauricio Pochettino i onsdags och avslutade sina 11 månader som “arbetslös”, efter att han sparkats från Manchester United.

Mourinho beskrev sig själv som ödmjuk under sin första nyhetskonferens som Spurs-chef och sa att han tillbringade sin lediga tid borta från fotboll för att kunna analysera sin karriär.

“Jag insåg att jag gjorde misstag”, sade han.

“Jag tänker inte göra samma misstag. Jag kommer att göra nya misstag - men inte samma sak”.

Mourinho, som inte skulle dras på vilka misstag han hänvisade till, tillade: “Jag är ödmjuk, ödmjuk nog för att försöka analysera min karriär - inte bara det senaste året, utan hela saken, utvecklingen, problemen och lösningarna. Att inte skylla på någon annan”.

“Det var en fantastisk sak. Jag gick riktigt djupt med den analysen. En paus var väldigt positivt för mig. Det var den första sommaren som jag inte fungerade och jag kände mig lite förlorad under den för-säsongen”.

“Jag var alltid ödmjuk på mitt sätt. problemet är att ni inte förstod det”.

Mourinhos tid i Manchester United avslutades i december förra året med klubben 19 poäng efter Premier League-ledarna Liverpool.

Han hade också enligt uppgift “tappat bort” de 89 miljoner pund som undertecknade Paul Pogba, och kritiserades av fansen i slutet av sin tjänstgöring för att ha spelat tråkig, defensiv fotboll.

Det tidigare Porto- Chelsea- och Real Madrid-chefens avgång på Old Trafford gjorde att han fortsatte sin väg med att aldrig ha slutfört fyra säsonger i rad som ansvarig för en klubb.

“När jag vinner kan jag inte vara lycklig och jag kan inte ändra på det”, tillade Mourinho. “Det är mitt DNA”.

“Jag hoppades på att jag kunde påverka mina spelare, för om du är nöjd med att tappa fotbollsmatcher är det väldigt svårt att bli en vinnare”.

“Ibland måste du arbeta med människor du inte älskar för att fungera bra med dem. Jag har principer som jag inte kan förändra och en av dem är att jag inte tror att jag kan förändra mig”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Pochettino, Mourinho, Spurs, Tottenham
Mourinho höll i sin första träning med Tottenham i onsdags

“Jag behöver inte nya spelare”

Mourinho spenderade nästan 400 miljoner pund på 11 spelare under sina två år i Manchester united, men tror att han redan ärvt en kvalitetsgrupp hos Spurs.

“Den bästa gåvan för mig. jag behöver inte nya spelare”, tillade han. “Jag är nöjd med de jag har”.

“Jag behöver bara mer tid med dem. Jag kan känna dem väl från att spela mot dem, men du känner dem aldrig tillräckligt bra”.

56-åringen tar ansvaret för en Spurs-trupp som är på 14:e plats i Premier League med bara tre ligavinster hela säsongen.

Mourinho, som har vunnit troféer vid varje klubb han har förvalt, är dock övertygad om att klubbens förmögenheter snart kommer att vända.

Han sa: “Vi kan inte vinna Premier League den här säsongen, men vi kan vinna den nästa säsong. Inte kommer, men kan”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Pochettino, Mourinho, Spurs, Tottenham
Pochettino blev avskedad i tosdags efter fem och ett halvt år med Tottenham

“Pochettino är alltid välkommen tillbaka”

Trots Tottenhams dåliga start på säsongen hade Pochettinos avgång under tisdagen varit en överraskning för många, med klubben som nådde Champions League-finalen - där de förlorade mot liverpool - bara sex månader tidigare.

Mourinho hyllar sin föregångare och säger: “Jag måste gratulera honom för det arbete han gjort”.

“Den här klubben kommer alltid att vara hans hem. Denna träningsplats kommer alltid att vara hans träningsplats. Dörren kommer alltid att vara öppen för honom”.

“Han kan komma när han vill. När han saknar spelarna, när han saknar de människor han arbetade med. Dörren är alltid öppen för honom”.

“Han kommer att hitta lycka igen. Han kommer att hitta en bra klubb igen. Han kommer att ha en fantastisk framtid”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Pochettino, Mourinho, Spurs, Tottenham
Fletcher berättar om sina tankar inför Mouinho i Tottenham

“Han insåg att han hade gått för långt” - Fletcher

Tidigare Manchester United-mittfältaren Darren Fletcher tror att fansen kommer att se en annan Mourinho än den mot slutet av hans regeringstid på Old Trafford.

Fletcher berättar: “Jag vet faktiskt att när han lämnade Manchester United gjorde han lite reflekterande och bad några få att “berätta hur jag var, ge mig det direkt”.

“Det för mig är tecknet på någon som kanske hade insett att han hade gått lite för långt på det sättet”.

“Jag är säker på att han hade sina egna frustrationer precis som spelarna och människorna hade med honom och de saker som gick mot slutet, men jag förväntar mig inte att det är den Jose vi har sett under de senaste åren”.