Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Super Cup vinnare - Liverpool efter en intensiv straffläggning
Liverpool vann Super Cup för fjärde gången i sin historia genom en straffläggning mot Chelsea med resultatet 5-4 i Istanbul under gårdagen (onsdag). Matchen slutade efter förlängning 2-2.

Speltips, Nyhet, Betting, Super Cup, Liverpool, Chelsea, Fotboll, Sport
Liverpool seger efter straffläggning mot Chelsea i Super Cup

Adrian - Liverpools räddare

Målvakten Adrian räddade Tammy Abrahams straff för att säkra segern för Champions League-vinnarna. 

Chelsea tog under första halvlek ledningen genom Olivier Girouds läckra mål i höger hörn av nätet. Tidigt in i andra halvlek steg Sadio Mané upp för Liverpool och kvitterade matchen.

Efter 90 minuter spelat slutade matchen 1-1 och förlängning väntade. Här smällde Mané in ytterligare en boll i nätet för ledningen, som senare blev utjämnad av Jorginhos straff. Matchen togs därefter till straffläggning där Liverpool kom ut som segrare.

Cup-vinsten kommer bara två månader efter att Jurgen Klopp vann sin första trofé som Liverpooltränare då han ledde de röda till en 2-0 seger mot Tottenham i Champions League-finalen. 

Spel mellan dessa två lag har genom historien varit en jämn kamp, där endast ett av deras senaste tio möten slutat med en vinst på mer än ett mål i marginal.

Samma visa upprepade sig under onsdagskvällen där spelarna sprang i 120 minuter i en match som inte var avgjord förrän närmre 01.00 i Istanbul.

I slutändan kom det ner till vem som kunde hålla sig svalast i den oerhörda värmen. Efter nio utmärkta och felfria straffar placerade Abraham sitt skott för nära Adrian som med foten räddade bollen från att gå i nät.

Speltips, Nyhet, Betting, Super Cup, Liverpool, Chelsea, Fotboll, Sport
Adrian - hyllad ersättare

För två veckor sedan var Adrian utan en klubb, efter att ha släppts av West Ham i slutet av förra säsongen. Men efter Mignolets avgång till Club Brugge, värvade Klopp den 32-åriga målvakten för att ge Alisson en erfaren ersättare.

Adrian hade knappt haft tid att lära känna sina nya lagkamrater när han begärdes hoppa in istället för Alisson som skadade sin vad innan halvtidsvila i premiärmatchen mot Norwich förra fredagen.

Med Alisson på bänken debuterade Adrian som start mot Chelsea. Det var alltså hans första tävlingsstart sedan januari, men han visade få tecken på nerver eller rostighet. Ett bra exempel på detta är när han utan att tveka lämnar sin linje för att neka Mateo Kovacic´s målchans innan han hinner skjuta.

Det fanns inte mycket att göra mot Chelseas öppnare i matchen, som var en klinisk avslutning av erfarne Giroud, även om han gav dem en straff sent in i förlängningen i form av en kapning av Abraham.

Detta gav honom dock chansen att visa sig värdig som straffräddare, vilket då gav Liverpool-fansen förtroende som en kapabel ersättare i Alissons frånvaro.

Speltips, Nyhet, Betting, Super Cup, Liverpool, Chelsea, Fotboll, Sport
N´Golo Kante - Första halvleks lirare

Chelsea har vänt sitt premiär-fiasko

Chelsea förlorade med hela 4-0 i sin öppningsmatch mot Manchester United på Old Trafford i söndags. Även om detta var ytterligare ett nederlag för de blåa och deras nya tränare Lampard, fanns det gott om positiva resultat från matchen mot Liverpool. 

Lampard spelade en ung trupp i öppningsmatchen mot United, men vände sig till sina äldre huvuden i hans trupp mot Liverpool. Denna extra erfarenhet och kvalité visade sig tydligt, särskilt i en dominerande första halvlek.

N´golo Kante var den överlägset bästa spelaren under de första 45 minuterna på planen, när han drog i trådarna i mittfältet, medan Giroud visade upp sig genom det fantastiska avslutet i öppningsmålet.

Christian Pulisic fick även han ögon på sig under sin första match från start i Chelsea. Den 20-åriga amerikanen gav med sig en kreativ gnista på planen, medan hans rörelser och vision gav mer än bara en liten skymt av vem han ersätter, Eden Hazard.

Om Lampard kan få en balans mellan sina unga spelare och de lite mer erfarna i sin startelva, kan Chelsea vara ett spännande och hotfullt lag att se på framöver.

Speltips, Nyhet, Betting, Super Cup, Liverpool, Chelsea, Fotboll, Sport
Domar-teamet styrt av Frankrikes Stephanie Frappart

Historia skapades i matchen, då Frankrikes Stephanie Frappart blev den första kvinnan som dömde en större europeisk herrmatch.

35-åringen har tidigare dömt matcher från den tredje divisionen herrfotboll i Frankrike, samt dömt VM-finalen i Frankrike denna sommar (damernas).

Frappart, som ledde ett team som till stor del består av kvinnliga tjänstemän i form av assistentdomare Manuela Nicolosi och Michelle O´neall från Irland, berömdes på sociala medier för hennes framträdande.

Hon lär spelet flyta, medan VAR inte upptäckte något av hennes beslut som felaktiga.

Speltips, Nyhet, Betting, Super Cup, Liverpool, Chelsea, Fotboll, Sport
Jurgen Klopp efter matchen "Jag känner inget annat än stolthet"

Lagens coach efter matchen

“Jag känner inget annat än stolthet”, säger Liverpools tränare Jurgen Klopp när han pratade med BT Sport.
“Det var ett mycket svårt spel för båda lagen. Det handlade om att vinna den, och det var vad vi gjorde i slutändan”.

“Ingen i arenan ville ha extratid, det var en riktig mördare. Jag är inte helt säker på straffdomslutet, men vem bryr sig nu”.

“Vi började bra, men tappade sedan… Vi var tvungna att slåss och pojkarna gjorde det ikväll”.

Chelseas coach Frank Lampard har detta att säga efter matchen:
“Jag har inget annat än stolthet att tala om, och det om lagets prestation ikväll. lagets prestation och förtroende betyder mycket”.

“Det var en tuff match mot ett bra Liverpool-lag som hade extra tid att återhämta sig i helgen. Men ibland kommer fotboll till lite lycka”.