Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Varför investerar Zlatan i Hammarby?
Ingen annan offentlig person i Sverige har större förmåga att styra den inhemska och internationella nyhetsagendan än Zlatan Ibrahimovic, så när landets rekordmålgörare släppte ett 11-sekunders videoklipp under tisdagen där hans namn avslöjades på baksidan av en Hammarby-tröja, kom chockvågorna omedelbart.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Sport, Fotboll, Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
Zlatan Ibrahimovic lämnade LA Galaxy efter att MLS-säsongen tagit slut

Chockerande nyheter

I Sverige förvrängde journalister och fans för att försöka ta reda på betydelsen: Kommer Ibrahimovic, den bäst betalda spelaren i Major League Soccer, verkligen till Hammarby?

Internationella åskådare hade en enklare fråga: Vilka är Hammarby?

Mindre än en dag senare avslöjades det att Ibrahimovic inte hade anslutit sig till Stockholms sida som spelare - han insisterar på att han aldrig kommer att återvända till Allsvenskan - utan istället hade köpt en fjärdedel av deras Aktier.

När 38-åringen berättade för Aftonbladet under onsdagen att Hammarby är klubben med “den största potentialen att bli det största laget i Skandinavien” överdrev han inte.

Vad tjänar Ibrahimovic på detta?

Vad beträffar vad Hammarby får ut av sin nya investerare, kommer direkta ekonomiska insatser sannorlikt att vara begränsade, men du behöver bara titta på klubbens hemsida för att se den internationella exponeringen omedelbart som då Zlatan ger.

Hans profil och förmåga att öppna dörrar för potentiella nya sponsorer bör skapa en chans för Hammarby att öka intäkterna, medan hans världsomspännande rykte också kan hjälpa dem att locka till sig fler talanger som annars skulle ha varit omedvetna om klubben.

Ta en avundsvärd koppling mellan fans och klubb, plus en fotbollsstil som är lätt för ögat och utformad för att vara effektiv i Europa. Kombinera sedan det med varumärket Zlatans internationella räckvidd, och något stort kan vara påväg att hända i vår huvudstad.

Hammarby är på en vågs topp och Ibrahimovic kan hjälpa dem att rida på den, så det är påtaglig spänning i Stockholm.

I södra Sverige å andra sidan, finns det en påtaglig känsla av förråd.

Malmö-supportrar hade hoppats att när Ibrahimovic återvände till Sverige skulle det vara med klubben som tog upp honom. Istället blir Malmö kvar och tittar på en jättestaty av sin tidigare hjälte utanför deras stadio, medan han förbereder sig för livet utanför planen genom att investera i en av deras rivaler.

Ibrahimovic´s speldagar är inte riktigt slut ännu, och han förväntas fortfarande spela sina sista säsonger i Serie A, Italien, men dörren har nu definitivt stängts hos hans barndomsklubb.