Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

EM 2020 - Uppskjutet ett år
EM 2020 har skjutits upp med ett år, till 2021 på grund av coronaviruset.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Fotboll, News, Uefa, EM 2020
Uefa skjuter upp EM 2020 på grund av Coronavirusutbrottet

Nu står det klart

Europeiskt fotbolls styrande organ fattade beslutet under ett krismöte och videokonferens med samtliga involverade intressenter i tisdags.

Turneringen, som skulle äga rum den 12 juni - 12 juli i sommar, kommer nu att spelas från den 11 juni till den 11 juli nästa år.

Uppskjutningen ger en chans för europeiska ligor som har avbrutits att få avslutas.

Genom att flytta det europeiska mästerskapet har Uefa nu en kollision med EM för damer, som kommer att hållas i England 2021, och börjar den 7 juli.

Nations League och EM U21 är också planerade att äga rum nästa sommar.

Uefa sa att alla tre händelserna kommer att “omplaceras i enlighet med detta”, men det är för närvarande oklart om det innebär mindre justeringar till datum eller storskaliga uppskjutningar.  

Genom att försena EM 2020 sade Uefa att de ville undvika “sätta något onödigt tryck på nationella offentliga tjänster” i dessa 12 värdländer, samt att hjälpa till att göra inhemska tävlingar slutförda.

“Vi står vid spetsen för en sport som ett stort antal människor lever och andas som har lagts lågt av denna osynliga och snabbt rörande motståndare”, sa Uefas president Aleksander Ceferin.

“Det är i tider som dessa då fotbollssamhället måste visa ansvar, enhet, solidaritet och altruism”.

“Fans, personal och spelares hälsa måste vara vår främsta prioritering och i den andan la Uefa fram ett antal alternativ så att tävlingar kan avsluta säsongen säkert, och jag är stolt över svaret från mina kollegor i europeisk fotboll”.

“Det finns en verklig anda av samarbete, där alla insåg att de var tvungna att offra något för att uppnå bästa resultat”.

Ceferin sa att det var viktigt att Uefa “Ledde processen och gjorde det största uppoffrat” och tillade att det kommer “till en enorm kostnad” men “syftet med vinsten har varit vår vägledande princip för att fatta detta beslut till förmån för europeisk fotboll som helhet”.

EM-Playoff flyttat till juni

Europamästerskapets kval-playoff, som planerades att spelas i mars, har nu flyttats till juni månad.

Det inkluderar tvåbensmötena mellan Skottland och Israel, Nordirland och Bosnien samt Irland och Slovakien.

Internationella vänskapsmatcher som skulle spelas denna månad har också skjutits tillbaka till juni.

Uefa säger att en arbetsgrupp kommer att undersöka kalenderlösningar som skulle möjliggöra genomförandet av den aktuella säsongen och alla andra konsekvenser av tisdagens beslut.

På annat håll säger South America Football Confederation (Conmebol) att årets Copa America, som skulle äga rum den 12 juni till 12 juli, har skjutits upp till 2021.

Världens kontrollorgan FIFA säger att det nyligen utvidgade klubbvärldsmästerskapet, som ursprungligen planerades att äga rum i Kina i juni 2021, kommer att skjutas upp och ett nytt datum meddelas när “det finns mer klarhet i situationen”.

Organisationen kommer också att donera 10 miljoner dollar till Världshälsoorganisationen (WHO) Covid-19 Solidarity Response Fund.

Uefa vill skjuta upp EM 2020
Uefa har kallat till ett krismöte på tisdag där möjligheten att skjuta upp EM 2020 med ett år är ett alternativ som diskuteras.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Fotboll, EM 2020, Wembley Stadium, Corona
EM 2020-finalen är satt att spelas på Wembley Stadium den 12 juli

Inte bara EM som riskerar skjutas upp

Det kommer att hållas ett videokonferensmöte för att diskutera fram svar på coronavirusutrbrottet och dess konsekvenser.

Dess diskussioner kommer att täcka alla inhemska och europeiska tävlingar, inklusive EM 2020.

EM 2020 kommer att äga rum den 12 juni till den 12 juli på arenor i hela Europa.

Uefa har bjudit in representanter för sina 55 medlemsföreningar, plus styrelserna för European Club Association, de europeiska ligorna och representanter för världsspelarförbundet Fifpro.

Damernas EM kommer att äga rum i England från den 11 juli till den 1 augusti år 2021.

Vad som kommer diskuteras

Under dagen blev La Liga den senaste europeiska ligan som stängdes av på grund utav coronaviruset.
Den spanska förstaligan har avbrutits för “åtminstone de två kommande omgångarna”.

Danska fotbollsförbundet har dessutom skjutit upp all fotbollsverksamhet i landet i två veckor medan Nederländernas Eredivisie har avbrutits till den 31 mars.

I Italien är Serie A avstängt till den 3 april, med landet i karantän och två spelare - Juventus Daniele Rugani och Sampdorias Manolo Gabbiadini - som har testat positivt till viruset.

Matcher i de två bästa ligorna i Frankrike spelas bakom stängda dörrar medan två Europa League-matcher planerade till kvällen idag har skjutits upp och andra matcher som spelas med tomma arenor, inklusive Manchester Uniteds resa till Österrike för mötet mot LASK.

Manchester Citys andra etapps Champions League-match mot Real Madrid, som skulle äga rum nästa tisdag, har skjutits upp även den.

Som det ser ut nu kommer Premier League att fortsätta som vanligt trots att tre Leicester-spelare är självisolerande efter att ha visat symptom.

Förutom att flytta EM, förstås det finnas ett annat alternativ. Detta att spela turneringen som vanligt, men att använda de platser som är reserverade för vänskapsmatcher innan förturneringar, för att då kunna genomföra play-offs. Eller så kan det gå vidare utan play-off-lagen som en 20-lags turnering.

Fyra nationer skulle kvalificera sig för turneringen från slutspelet i matcher som börjar senare denna månad.

Det är underförstått att preferenser skulle vara att slutföra Champions League och Europa League, men det återstå att se vad som bestäms under nästa tisdags krismöte.

Roma “kommer inte att resa” till Spanien
Roma säger att de inte kommer att resa till sin Europa League-match mot Sevilla på torsdag eftersom deras flyg från Italien inte har behörighet att landa i Spanien.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Corona, Virus, Nyhet, News, Europa League
Europa League-matchen skulle äga rum på Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium

Flertal matcher inställda

Den sista 16-delarsfinalen skulle redan spelas bakom stängda dörrar mitt i rädslan för coronavirus.

I tisdags spelades den italienska sidan Atalanta sin Champions League-match i Valencia som vanligt.

Cirka 60 miljoner italienare har blivit ombedda att stanna hemma för att stoppa spridningen av coronaviruset.

Serie A, tillsammans med all sport i Italien, är för närvarande avstängt till den 3 april, men detta inkluderar inte italienska klubbar som deltar i internationella tävlingar. I Spanien ska La Liga-matcher spelas utan fans närvarande fram till den 15 april.

I tisdags beslutade den spanska regeringen att vägra acceptera flygplan från Italien men Uefa begärde ett undantag för Romas skull.

Denna begäran avslogs av den spanska regeringen idag (onsdag).

Uefa har ännu inte kommenterat offentligt men förväntas planera om matchen.

Under tiden vägrar den spanska sidan Getafe att resa till Italien för att möta Inter Milan i deras Europa League-match på torsdag.

Spanska (AFE) och Italienska (AIC) spelarnas fackföreningar har bett Uefa att matcher mellan italienska och spanska lag ska avbrytas.

AFE har också begärt att alla matcher i Spanien ska avbrytas istället för att de ska spelas bakom stängda dörrar.

Tidigare sa Getafe-presidenten Angel Torres till reportrar att hans klubb vägrade resa till Italien för deras match mot Inter, även om det innebär att de kastas ut ur tävlingen.

“Vi kommer inte att spela, vi kommer inte att resa till Italien, det har beslutats”, sade Torres till reportrar utanför klubbens stadio.

“Jag kan garantera att vi inte reser till Italien. Uefa kommer att bestämma vad som händer därefter”.

Andra matcher som tvingas spelas med tomma läktare

Den första etappen i Manchester Uniteds Europa League-match mot LASK i Österrike på torsdag kommer att spelas bakom stängda dörrar, liksom Chelseas Champions League-match mot Bayern Munchen den 18 mars.

Wolves Europa League-match mot Olympiakos på torsdag kommer också att spelas i en tom arena, liksom Rangers andra etapp mot Bayer Leverkusen den 19 mars i samma tävling.

Uefa avvisade Wolves begäran om att skjuta upp matchen i Grekland, vilket klubben sa var en “onödig risk”.

Sjukdomen, som kan orsaka feber, hosta och andningsproblem, sprider sig över hela världen och har redan drabbat mer än 16 000 människor.

Forskare har bekräftat det tar i genomsnitt fem dagar för symptom att visa sig.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Corona, Virus, Nyhet, News, Europa League
Paris St-Germain och Lyon möttes senast den 4 mars i Coupe de France semifinalen

Hur har viruset stört europeisk fotboll på andra håll?

Även den franska ligacupfinalen mellan Paris St-Germain och Lyon - som skulle spelas i lördags på Stade de France - sköts upp på grund av utbrottet.

“Ett nytt datum kommer att fastställas beroende på utvecklingen av saneringssituationen och på båda klubbarnas framtid i europeiska tävlingar”, sade franska ligan i ett uttalande.

I Tyskland hade Hannover 96 bekräftat att försvararen Timo Hubers, 23 år gammal, testat positivt för coronaviruset. Hans lagkamrater, klubbens tränare och personal testas som en försiktighetsåtgärd.

Hannovers sportdirektör Gerhard Zuber säger att Hubers är i självisolering och bekräftade att klubbens andra divisions match mot Dynamo Dresden i söndags kommer att spelas som planerat.

Fifpro, världens spelarförbund, har också släppt ett uttalande om coronaviruset och säger att “fotbollsindustrin bör överväga extraordinära solidaritetsåtgärder för att skydda branschen och stödja klubbar”.

“Professionella fotbollsspelare är oroliga för sig själva, deras familjer och vänner som utsätts för coronavirus”, tilläggs i uttalandet.

“För spelare kan deras exponering komma under resor, träning och matchdagar. Alla åtgärder som rör dessa aktiviteter måste samordnas i nära samarbeten med spelare och deras fackföreningar”.

Italiensk sport AVBRUTEN - Ingen Serie A förrän april månad
Landets olympiska kommitté har meddelat att all sport på alla nivåer i Italien skjuts upp till tidigast 3 april.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Serie A, Fotboll, News, Italien
Juventus hade inga fans att fira sina mål med under matchen mot Inter Milan i söndags

Serie A uppskjutet minst en månad

Detta inkluderar fotbollsmatcher i Serie A men täcker inte italienska klubbar eller landslag som deltar i internationella tävlingar, som Europa- samt Champions League.

Serie A hade redan sagt att alla matcher skulle spelas bakom stängda dörrar till den 3 april.

“Denna situation har inget prejudikat i historien”, säger ett CONI-uttalande.

Den italienska regeringen är nu skyldig att utfärda ett specifikt statsministerdekret för att bekräfta beslutet, tillade CONI, som var värd för ett speciellt möte för idrottsförbund under dagen.

Italien har hittills varit det europeiska landet som drabbats hårdast av Coronaviruset, med över 7000 bekräftade fall och mer än 450 dödsfall.

I helgen anklagade Italiens idrottsminister Vincenzo Spadafora Serie A för att vara “ansvarslösa” för att ha ignorerat hans uppmaningar om att ställa in fotbollen på grund av utbrottet.

Han sa att det “inte är vettigt” för fotboll att fortsätta efter att upp mot 16 miljoner människor placeras i karantän i norra Italien i ett försök att innehålla spridningen av viruset - men helgens matcher ägde rum bakom stängda dörrar.

Parmas match mot SPAL under söndagen startade 75 minuter för sent när de väntade på ett beslut om matchen skulle fortsätta efter Spadaforas kommentar.

Paris St-Germains Champions League-match mot Borussia Dortmund på onsdag kommer att spelas bakom stängda dörrar på grund av coronaviruset.

Det har rapporterats under dagen att det franska idrottsministeriet hade beslutat matcher i Ligue 1 - landets toppfotbollstävling - bör spelas bakom stängda dörrar eller framför högst 1000 åskådare som en åtgärd för att begränsa spridningen av viruset.

Manchester United 2-0 Manchester City - Ole Gunnar talar ut
Manchester United-chefen Ole Gunnar Solskjaer sade att det är ett “privilegium” att träna sina spelare när de slutförde Premier League-dubbeln mot derby-rivalerna Manchester City för första gången på ett decennium.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Premier League, Odds, Man United, Man City
Anthony Martial är den första Manchester United-spelaren som gjort mål i båda derby-matcherna under en Premier League-säsong sedan Cristiano Ronaldo år 2006-07

Manchester United 2-0 Manchester City

Detta heta möte var en personlig mardröm för Manchester Citys normalt pålitliga brasilianska målvakt Ederson, som släppte in båda Uniteds mål genom målvaktstavlor.

Han tillät Anthony Martials rutinmässiga skott vrida sig under hans kropp från en frispark av Bruno Fernandes, och senare, med endast några sekunder kvar i matchen, en pass rakt ut till Scott McTominay som visade bra teknik för att skicka in långskott i ett öppet mål. 

Denna var en seger som lämnar Liverpool - som nu alltså har en ledning på 25 poäng överst i tabellen - endast två ytterligare segrar för att säkra sin första ligatitel på 30 år och Manchester United bara tre poäng efter fjärde platsens Chelsea, efter deras första derbyliga dubbelvinst sedan Sir Alex Fergusons pension.

City ifrågasatte helhjärtat frisparken, som gavs av domaren Mike Dean för en foul av Ilkay Gundogan mot Fernandes, vilket ledde till Martials mål - även om United ansåg att de också nekades en straff när Fred fick gult kort för dykning efter att ha stött ihop med Nicolas Otamendi.

Sergio Aguero gjorde ett mål som uteslöts för offside av VAR och trots att City åtnjöt större andel av innehav med bollen förseglade United ett avgörande matchmål med McTominays långskott för att ta deras obesegrade streak till 10 matcher utan förlust i samtliga tävlingar.

“Det är ett privilegium att vara deras tränare”, sade Solskjaer. “De ger absolut allt. De vet att de alla är bra spelare men de vill också fortsätta lära sig”.

“Vi känner att vi förbättras som ett lag. Vi känner att fansen vill att vi ska göra bra ifrån oss och att de ser vad vi gör, så det blir bättre och bättre”.

“Men vi är fortfarande på femte plats. Vi behöver poäng för att fånga Chelsea och Leicester, så vi måste fortsätta såhär”.

Solskjaer känner topp fyra-placeringen

De jublande scenerna och ljuden från hans namn som ekar runt Old Trafford vid slutsignalen var musik för manager Ole Gunnar Solskjaer.

Norrmannen, som fortfarande jobbar på att övertyga många om sin lämplighet för den gigantiska uppgiften att vända Manchester Uniteds förmögenheter, har nu haft tre segrar över Pep Guardiola och Manchester City den här säsongen - och detta var säkerligen den mest tillfredsställande dagen på säsongen.

United kan fortfarande vara ljusår bort från de gamla glansdagar men segrar som denna håller hopp och stämning på Old Trafford då Solskjaers sida först höll fast till sin fördel och sedan förseglade segern och påminde alla om förflutna dagar.

Manchester City må ha haft den större andelen av bollinnehavet men United visade stor motståndskraft och hotade alltid genom matchens gång.

Fernandes bekräftade ännu en gång vilken skarp verksamhet hans värvning var från Sporting Lissabon - även om många undrar varför de väntade så länge i fönstret med att faktiskt signera honom - samt varför han redan är en hjälte för Uniteds fans.

Portugisen gjorde ett fantastiskt jobb, och lika så gjorde försvararen Aaron Wan-Bissaka, som vann sitt möte med Raheem Sterling när han jagade den engelska stjärnan i 90 minuter och längre.

Manchester United, som har tittat upp mot topp fyra i tabellen med kikare större delen av säsongen, är nu rätt i kampen igen och positiv kritik ges till manager Soskjaer som har hjälp till att spika denna otroliga körning.

“Vi känner att vi förbättras hela tiden. Vi vet att vi saknar en, två, tre spelare för att betraktas som en utmanare och en viss erfarenhet”, sade Solskjaer. “Vi kommer bara att börja prata om att gå upp på bordet, och få fler poäng”.

“Chelsea och Leicester lite för långt fram för min smak”.

Edersons match att glömma

Manchester Citys nederlag skadar dem knappast i samband med deras Premier League-titelförsvar - som förlorades mot Liverpool för länge sedan.

Guardiolas oro, och visserligen var han utan sin stjärnspelare Kevin de Bruyne, är återigen att hans sida hade gott om innehav men inte skapade tillräckligt och inte visade tillräckligt med press innan det var för sent.

Han kommer med störst sannolikhet att vara orolig över prestandan hos målvakten Ederson, som hela tiden visade för god självsäkerhet och sedan fick betala ett dyrt pris.

Ederson var inte bara ansvarig för båda målen utan gav nästan bort ännu ett när han tillät en rutinpass att rulla under foten, vilket resulterade i en desperat tackling mot Martial strax innan mållinjen för att skona hans samvete.

Guardiola kommer dessutom att vara olycklig med detta nederlag, inte minst för att det var Citys sjunde Premier League-förlust denna säsong, vilket gör 2019-20 till säsongen där han förlorat flest ligamatcher i sin ledarkarriär.

City har nu två raka hemmamatcher i Premier League, mot Arsenal och Burnley, för att komma i form igen inför Champions League-mötet mot Real Madrid, där de har en värdefull 2-1 fördel från den första etappen på Bernabeu.

Guardiola hoppas att Ederson har fått denna vårdslöshet och överförtroende ur sitt system tills dess.

Ronaldinho i domstol
Den före detta brasilianske fotbollsspelaren Ronaldinho och hans bror dök upp i domstolen under lördagen över anklagelser om att paret använde falska pass för att ta sig in i Paraguay.

Speltips, Betting, Odds, Fotboll, News, Nyhet, Sport, Ronaldinho
Ronaldinho och hans bror Roberto Assis anländer hos domaren i Asunción

Ronaldinho fortsätter bryta regler

Åklagaren säger att bröderna fick felaktiga dokument när de landade i huvudstaden Asunción under onsdagen.

Paret togs i förvar i fredags, bara några timmar efter att en domare vägrat att hålla en åklagares förslag till alternativt straff.

Åklagaren hävdade att bröderna hade lurats. De förnekar alla felaktigheter.

Paret, som ifrågasattes av polisen, sa att de tyckte att passen var en artig gest. Poliser sökte senare igenom deras hotell.

Vid domstolen i Asunción i lördags beordrade en domare att Ronaldinho och hans bror, Roberto Assis, skulle hållas häktade.

I juli 2019 hade spelaren enligt uppgifter fått sina brasilianska och spanska pass konfiskerade över obetalda skatter och inte betalning av böter för olovligt byggande på ett naturreservat i Brasilien.

“Jag respekterar hans sportsliga popularitet, men lagen måste även den respekteras. Oavsett vem du är så gäller fortfarande lagen”, sa Paraguays inrikesminister Euclides Acevedo till lokala medier denna veckan.

39-åringen hade rest till Paraguay för att marknadsföra en bok och en kampanj för underprivilegierade barn.

Ronaldinho blev World Player of the Year år 2004 och 2005 och nådde den främsta karriären hos spanska jättarna Barcelona. Han vann VM i Brasilien 2002 tillsammans med de andra superstjärnorna Ronaldo och Rivaldo.

Ronaldinhos nettovärde uppskattas till 80-100 miljoner pund och han rapporteras att debitera cirka 150 000 pund för ett enda annonserat Instagram-inlägg.

All italiensk sport bakom stängda dörrar
All sport i Italien, inklusive Englads herrar och kvinnors Six Nations-matcher och alla Serie A-matcher, kommer att spelas bakom stängda dörrar till den 3 april i ett försök att innehålla coronaviruset, har den italienska regeringen sagt.

Speltips, Betting, Odds, Marebros, Facebook, Italien, Serie A, Corona, Fotboll, Nyhet, News
Antalet smittade av coronaviruset i Italien har nu stigit över 3000, vilket påverkar grova problem för sporten som blir framflyttade eller borttagen.

Italien tar i med hårdhandskarna

Italien är det mest drabbade europeiska landet med cirka 3 090 fall och 107 dödsfall.

Semi-finalen i italienska cupen mellan Juventus och Milan samt Napoli och Inter Milan har skjutits upp denna veckan.

Regeringsdekretet fattades under onsdag kväll.

Englands herr- och kvinnolag spelar mot Italien i Six Nations den 14 och 15 mars. Frågan kommer att diskuteras vid ett möte under dagen (torsdag) av Six Nations-arrangörerna och de enskilda länderna - och matcherna i Italien skulle kunna skjutas upp snarare än att de spelas bakom stängda dörrar.

Dekretet, som tillkännagavs av den italienska premiärministern Giuseppe Conte, påverkar alla områden i landet, inklusive de platser där viruset inte hittats.

Det anges också att idrottsklubbar och organisationer är ansvariga för att kontrollera sina spelare och personal för coronavirus.

Ett uttalande från regeringen löd: “Det kommer inte att finnas några sportevenemang med allmänhetens närvaro för att förhindra ytterligare smittomöjligheter”. Regeringens dekret lyder: “Idrottsevenemang och tävlingar av alla slag och discipliner, som hålls på alla platser, både offentliga och privata, är avstängda, men det är tillåtet att genomföra ovannämnda evenemang och tävlingar bakom stängda dörrar eller utomhus utan allmänhetens närvaro”.

“I alla sådana fall är föreningarna och idrottsklubbarna, med sin medicinska personal, skyldiga att utföra lämpliga kontroller för att innehålla risken för att sprida viruset bland idrottare, tekniker, chefer och alla medföljande personal som deltar”.

I Serie A har många matcher, inklusive Juventus mot Inter Milan förra helgen, skjutits upp snarare än att de spelas utan fans.

Efter ett möte med klubb- och Serie A-företrädande tidigare under onsdagen sade emellertid Inters chef Giuseppe Marotta att spela utan fans kan vara det enda sättet att avsluta Serie A-säsongen.

“Att spela bakom stängda dörrar kan vara det enda sättet att slutföra mästerskapet mot bakgrund av nödsituationer och de begränsningar som regeringen med rätt publicerat”, sade han när han lämnade mötet.

Juventus är också planerade att spela mot Lyon den 17 mars i Turin i den andra etappen av deras Champions League sextondelsfinal.

Förra torsdagen spelades Inter Milan´s Europa League-seger mot Ludogorets bakom stängda dörrar på San Siro Stadium.

Premier League har skrivit till klubbar för att betona vikten av hygien under det nuvarande coronavirusutbrottet.

Ett antal klubbar, inklusive Wolves och West Ham, har rekommenderat spelare att inte posera för selfies och signera autografer förrän situationen förändrats.

International Champions Cup avbrutet på grund av Coronaviruset
International Champions Cup-matcherna som planeras att äga rum i Asien i sommar har avbrutits på grund av coronavirusutbrottet.

Speltips, Betting, Odds, Fotboll, Nyhet,Sport, News, International Champions Cup, Coronavirus
Manchester United spelade mot Tottenham i Shanghai förra sommaren som en del utav International Champions Cup 2019

Flera sporteenemang uppskjutna

Försäsongsturneringen ser till att lag från världen får spela vänskapsmatcher mot lag från Nordamerika, Australien, Europa och Asien. 

Från England deltog Manchester United, Tottenham samt Arsenal förra sommaren.

Samtidigt har Schweiziska fotbollsligan för tillfällets satts som “uppskuten” till 23 mars efter att ett möte mellan alla 20 klubbar under måndagen diskuterade “olika lösningar”.

Detta beslutet kom efter att den schweiziska regeringen förbjöd händelser med mer än 1000 personer fram till den 15 mars. Ligamatcher “kommer att återupptas och fortsättas som vanligt” om regeringsförbudet inte skulle förlängas ytterligare.

ICC kommer fortfarande att tillkännage schemat för sommarens tävling, som förväntas ha ett reducerat format ändå på grund av Copa America och EM 2020.

Det kommer fortfarande att finnas matcher i USA som vanligt, men det märks att osäkerheten angående resor till Asien gör det opartiskt att arrangera matcher för regionen.

“Hälsa och säkerhet för fans, klubbar, spelare, personal och partners är vår högsta prioritet”, sade en talesman för ICC.

“Asien är fortfarande en viktig komponent i vår globala tillväxtstrategi och vi ser fram emot att hålla matcher på marknaden inom en snar framtid”, tillade talesman.

Ett antal sportevenemang har redan skjutits upp på grund av viruset, som har sitt ursprung i Kina.

Cirka 86 000 människor i mer än 50 länder har sedan dess smittats, vilket resulterat i mer än 3 000 dödsfall.

Daniel Sturridge - Fyra månaders avstängning från planen
Före detta Liverpool-anfallaren Daniel Sturridge har blivit förbjuden från fotboll i fyra månader för att ha åsidosatt reglerna angående betting.

Speltips, Betting, Sport, Odds, Nyhet, News, Sturridge, Trabzonspor, Fotboll
Sturridge´s kontrakt med turkiska sidan Trabzonspor har avslutats genom ömsesidig överenskommelse

Sturridge ännu en gång i centrum för FA

Han fick ursprungligen ett sex veckors förbud förra sommaren, varav fyra senare togs bort, men FA överklagade resultaten från en oberoende kommission.

En överklagandenämnd fördubblade också 30-åringens böter till 150 000 pund.

Det meddelades under dagen (måndag) att Sturridge´s kontrakt med den turkiska sidan Trabzonspor hade avslutats genom ömsesidig överenskommelse.

Sturridge hade ställts inför olika anklagelser som påstår att han vidarebefordrat insiderinformation om en potentiell överföring i januari år 2018.

I ett uttalande från FA sade de att överklagandenämnden hade avgett kommissionen “felaktiga regler i förhållande till användningen av inre information och gjort fakta som inte kunde hållas”.

Som ett resultat fann styrelsen ytterligare två anklagelser bevisade som ursprungligen hade avvisats.

Liverpool meddelade i juni 2019 att Sturridge - som gjort åtta mål i 26 matcher för England - skulle lämna klubben samma sommar i slutet av sitt kontrakt.

Han fortsatte med att göra sju mål i 16 matcher för det turkiska Trabzonspor.

Sturridge har förbjudits från all fotboll och fotbollsrelaterad verksamhet fram till den 17 juni.

Kommissionen fann att han hade instruerat sin bror Leon att satsa på en eventuell transfer till den spanska sidan Sevilla, och att han hade gett honom inside information under överföringsfönstret i januari 2018.

Sturridge sa att FA:s fall var “överdrivet och missuppfattat” och att han gav en oskyldig förklaring till textmeddelanden till sin bror.

Rapporter från honom sa att han inte hade den typ av personlighet som dras till adrenalin eller risken för överträdelser och inte hade något riktigt intresse för betting.

Robert Lewandowski skadad - Borta i fyra veckor
Bayern Munchens anfallare Robert Lewandowski kommer att missa den andra etappen av deras Champions League-motståndare Chelsea efter att ha uteslutits i fyra veckor med en benskada.

Speltips, Betting, Odds, Fotboll, Sport, Nyhet, News, Lewandowski, Bayern Munchen
Robert Lewandoowski gjorde sitt 11e Champions League-mål på bara sex matcher denna säsongen mot Chelsea

Tufft avbräck för Bayern!

Polens landslagsspelare assisterade två Serge Gnabry-mål och gjorde det tredje själv när Bayern vann med hela 3-0 på Stamford Bridge i första etappen under tisdagen.

Bayern sa att han skadade sitt skenben nära hans vänstra knäled under matchen.

31-åringen kommer sannolikt att missa minst sex matcher.

Bayern - som är endast en poäng över RB Leipzig i toppen av Bundesliga - spelar fyra ligamatcher, en kvartsfinal i tyska cupen mot Schalke och den andra etappen mot Chelsea den 18 mars under de kommande fyra veckorna.

Lewandowski har gjort 39 mål på bara 33 spelade matcher för Bayern den här säsongen.