Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Daniel Sturridge - Fyra månaders avstängning från planen
Före detta Liverpool-anfallaren Daniel Sturridge har blivit förbjuden från fotboll i fyra månader för att ha åsidosatt reglerna angående betting.

Speltips, Betting, Sport, Odds, Nyhet, News, Sturridge, Trabzonspor, Fotboll
Sturridge´s kontrakt med turkiska sidan Trabzonspor har avslutats genom ömsesidig överenskommelse

Sturridge ännu en gång i centrum för FA

Han fick ursprungligen ett sex veckors förbud förra sommaren, varav fyra senare togs bort, men FA överklagade resultaten från en oberoende kommission.

En överklagandenämnd fördubblade också 30-åringens böter till 150 000 pund.

Det meddelades under dagen (måndag) att Sturridge´s kontrakt med den turkiska sidan Trabzonspor hade avslutats genom ömsesidig överenskommelse.

Sturridge hade ställts inför olika anklagelser som påstår att han vidarebefordrat insiderinformation om en potentiell överföring i januari år 2018.

I ett uttalande från FA sade de att överklagandenämnden hade avgett kommissionen “felaktiga regler i förhållande till användningen av inre information och gjort fakta som inte kunde hållas”.

Som ett resultat fann styrelsen ytterligare två anklagelser bevisade som ursprungligen hade avvisats.

Liverpool meddelade i juni 2019 att Sturridge - som gjort åtta mål i 26 matcher för England - skulle lämna klubben samma sommar i slutet av sitt kontrakt.

Han fortsatte med att göra sju mål i 16 matcher för det turkiska Trabzonspor.

Sturridge har förbjudits från all fotboll och fotbollsrelaterad verksamhet fram till den 17 juni.

Kommissionen fann att han hade instruerat sin bror Leon att satsa på en eventuell transfer till den spanska sidan Sevilla, och att han hade gett honom inside information under överföringsfönstret i januari 2018.

Sturridge sa att FA:s fall var “överdrivet och missuppfattat” och att han gav en oskyldig förklaring till textmeddelanden till sin bror.

Rapporter från honom sa att han inte hade den typ av personlighet som dras till adrenalin eller risken för överträdelser och inte hade något riktigt intresse för betting.