Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Liverpool kvalificerade för Champions League - Nästa säsong
Knockout-fasen i säsongens Champions League har inte ens börjat ännu - men Premier League-ledarna Liverpool har redan kvalificerat sig för nästa års tävling.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Liverpool
Liverpool lyfte Champions League-trofén för deras sjätte gång i Madrid i maj 2019

Rekordsäsong i Premier League?

Chelseas misslyckande att slå Manchester United under gårdagen innebär att Liverpool har garanterat en topp-fyra plats

Jurgen Klopps sida ligger hela 36 poäng över Tottenham på femte plats med 12 matcher kvar att spela.

Spurs spelar mot Chelsea i helgen, vilket innebär att om Jose Mourinhos sina vinner alla sina återstående matcher och Liverpool förlorar varenda, skulle Chelsea bara kunna nå 74 poäng och därför hamna bakom Liverpool.

Liverpool har nått de två senaste Champions League-finalerna och möter Atletico Madrid i första etappen av deras topp-16 väg under kvällen. Det är det första laget i Europa att säkra sin plats i elitkonkurrensen i europeisk fotboll för säsong 2020/21.

Som det ser ut nu kommer Manchester City bli förbjudna från Champions League, vilket innebär att de som slutar på femte plats i tabellen, kommer att få delta i tävlingen.

Liverpool kan i teorin vinna Premier League-titeln mot Bournemouth den 7e mars. Det skulle kräva att Liverpool vinner alla sina matcher under tiden från nu till dess.

Manchester United har det nuvarande rekordet för den tidigaste segern i Premier League, med Sir Alex Fergusons lag som tog trofén den 14 april säsongen 2000/01.