Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Rasism får Porto-anfallaren stiga av planen
Porto-anfallaren Moussa Marega gick av från mittplanen i sitt lags seger mot Vitoria Guimaraes och sa att han utsattes för rasism från fansen.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Porto, Marega
Ett flertal lagkamrater och motståndare försökte hindra Marega från att gå av planen

"Vi är helt förargade över vad som hände"

Marega, 28 år gammal, började gå ut från planen i 69:e minuten, nio minuter efter att ha gjort vad som visade sig vara vinnaren i Portos 2-1 seger.

Han pekade tummarna ner och höjde även långfingrarna mot publiken innan han gick in i tunneln.

Lagkamrater och motståndare försökte övertala honom att fortsätta, men han ersattes så småningom.

I ett Instagram-inlägg sade Marega att hemmafansen “som kommer till stadion för att skriva rasistiska saker” var “idioter”.

Porto-manager Sergio Conceicao sa: “Vi är en familj oavsett nationalitet, hudfärg och hårfärg. Vi är människor, vi förtjänar respekt. Det som hände här var olyckligt”.

“Vi är helt förargade över vad som hände. Jag vet om den passion som finns för Vitoria och jag tror att de flesta inte ser sig själva i samma attityd hos vissa människor som har förolämpat Moussa sedan uppvärmningen”.

Portos matchrapport på deras hemsida beskriver den som “en sorglig situation som borde göra Guimaraes-klubben och den portugisiska fotbollen rodna av skam”.

Lagkamrater inklusive Alex Telles , Sergio Oliviera och Ivan Marcano försökte alla hindra Marega att gå från planen och tog honom runt midjan - men han sköt alla åt sidan på väg till tunneln.

Marega tillbringade en säsong på lån hos Vitoria under säsongen 2016-17 och gjorde hela 15 mål i 25 spelade matcher.