Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Roma “kommer inte att resa” till Spanien
Roma säger att de inte kommer att resa till sin Europa League-match mot Sevilla på torsdag eftersom deras flyg från Italien inte har behörighet att landa i Spanien.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Corona, Virus, Nyhet, News, Europa League
Europa League-matchen skulle äga rum på Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium

Flertal matcher inställda

Den sista 16-delarsfinalen skulle redan spelas bakom stängda dörrar mitt i rädslan för coronavirus.

I tisdags spelades den italienska sidan Atalanta sin Champions League-match i Valencia som vanligt.

Cirka 60 miljoner italienare har blivit ombedda att stanna hemma för att stoppa spridningen av coronaviruset.

Serie A, tillsammans med all sport i Italien, är för närvarande avstängt till den 3 april, men detta inkluderar inte italienska klubbar som deltar i internationella tävlingar. I Spanien ska La Liga-matcher spelas utan fans närvarande fram till den 15 april.

I tisdags beslutade den spanska regeringen att vägra acceptera flygplan från Italien men Uefa begärde ett undantag för Romas skull.

Denna begäran avslogs av den spanska regeringen idag (onsdag).

Uefa har ännu inte kommenterat offentligt men förväntas planera om matchen.

Under tiden vägrar den spanska sidan Getafe att resa till Italien för att möta Inter Milan i deras Europa League-match på torsdag.

Spanska (AFE) och Italienska (AIC) spelarnas fackföreningar har bett Uefa att matcher mellan italienska och spanska lag ska avbrytas.

AFE har också begärt att alla matcher i Spanien ska avbrytas istället för att de ska spelas bakom stängda dörrar.

Tidigare sa Getafe-presidenten Angel Torres till reportrar att hans klubb vägrade resa till Italien för deras match mot Inter, även om det innebär att de kastas ut ur tävlingen.

“Vi kommer inte att spela, vi kommer inte att resa till Italien, det har beslutats”, sade Torres till reportrar utanför klubbens stadio.

“Jag kan garantera att vi inte reser till Italien. Uefa kommer att bestämma vad som händer därefter”.

Andra matcher som tvingas spelas med tomma läktare

Den första etappen i Manchester Uniteds Europa League-match mot LASK i Österrike på torsdag kommer att spelas bakom stängda dörrar, liksom Chelseas Champions League-match mot Bayern Munchen den 18 mars.

Wolves Europa League-match mot Olympiakos på torsdag kommer också att spelas i en tom arena, liksom Rangers andra etapp mot Bayer Leverkusen den 19 mars i samma tävling.

Uefa avvisade Wolves begäran om att skjuta upp matchen i Grekland, vilket klubben sa var en “onödig risk”.

Sjukdomen, som kan orsaka feber, hosta och andningsproblem, sprider sig över hela världen och har redan drabbat mer än 16 000 människor.

Forskare har bekräftat det tar i genomsnitt fem dagar för symptom att visa sig.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Corona, Virus, Nyhet, News, Europa League
Paris St-Germain och Lyon möttes senast den 4 mars i Coupe de France semifinalen

Hur har viruset stört europeisk fotboll på andra håll?

Även den franska ligacupfinalen mellan Paris St-Germain och Lyon - som skulle spelas i lördags på Stade de France - sköts upp på grund av utbrottet.

“Ett nytt datum kommer att fastställas beroende på utvecklingen av saneringssituationen och på båda klubbarnas framtid i europeiska tävlingar”, sade franska ligan i ett uttalande.

I Tyskland hade Hannover 96 bekräftat att försvararen Timo Hubers, 23 år gammal, testat positivt för coronaviruset. Hans lagkamrater, klubbens tränare och personal testas som en försiktighetsåtgärd.

Hannovers sportdirektör Gerhard Zuber säger att Hubers är i självisolering och bekräftade att klubbens andra divisions match mot Dynamo Dresden i söndags kommer att spelas som planerat.

Fifpro, världens spelarförbund, har också släppt ett uttalande om coronaviruset och säger att “fotbollsindustrin bör överväga extraordinära solidaritetsåtgärder för att skydda branschen och stödja klubbar”.

“Professionella fotbollsspelare är oroliga för sig själva, deras familjer och vänner som utsätts för coronavirus”, tilläggs i uttalandet.

“För spelare kan deras exponering komma under resor, träning och matchdagar. Alla åtgärder som rör dessa aktiviteter måste samordnas i nära samarbeten med spelare och deras fackföreningar”.