Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Uefa vill skjuta upp EM 2020
Uefa har kallat till ett krismöte på tisdag där möjligheten att skjuta upp EM 2020 med ett år är ett alternativ som diskuteras.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Fotboll, EM 2020, Wembley Stadium, Corona
EM 2020-finalen är satt att spelas på Wembley Stadium den 12 juli

Inte bara EM som riskerar skjutas upp

Det kommer att hållas ett videokonferensmöte för att diskutera fram svar på coronavirusutrbrottet och dess konsekvenser.

Dess diskussioner kommer att täcka alla inhemska och europeiska tävlingar, inklusive EM 2020.

EM 2020 kommer att äga rum den 12 juni till den 12 juli på arenor i hela Europa.

Uefa har bjudit in representanter för sina 55 medlemsföreningar, plus styrelserna för European Club Association, de europeiska ligorna och representanter för världsspelarförbundet Fifpro.

Damernas EM kommer att äga rum i England från den 11 juli till den 1 augusti år 2021.

Vad som kommer diskuteras

Under dagen blev La Liga den senaste europeiska ligan som stängdes av på grund utav coronaviruset.
Den spanska förstaligan har avbrutits för “åtminstone de två kommande omgångarna”.

Danska fotbollsförbundet har dessutom skjutit upp all fotbollsverksamhet i landet i två veckor medan Nederländernas Eredivisie har avbrutits till den 31 mars.

I Italien är Serie A avstängt till den 3 april, med landet i karantän och två spelare - Juventus Daniele Rugani och Sampdorias Manolo Gabbiadini - som har testat positivt till viruset.

Matcher i de två bästa ligorna i Frankrike spelas bakom stängda dörrar medan två Europa League-matcher planerade till kvällen idag har skjutits upp och andra matcher som spelas med tomma arenor, inklusive Manchester Uniteds resa till Österrike för mötet mot LASK.

Manchester Citys andra etapps Champions League-match mot Real Madrid, som skulle äga rum nästa tisdag, har skjutits upp även den.

Som det ser ut nu kommer Premier League att fortsätta som vanligt trots att tre Leicester-spelare är självisolerande efter att ha visat symptom.

Förutom att flytta EM, förstås det finnas ett annat alternativ. Detta att spela turneringen som vanligt, men att använda de platser som är reserverade för vänskapsmatcher innan förturneringar, för att då kunna genomföra play-offs. Eller så kan det gå vidare utan play-off-lagen som en 20-lags turnering.

Fyra nationer skulle kvalificera sig för turneringen från slutspelet i matcher som börjar senare denna månad.

Det är underförstått att preferenser skulle vara att slutföra Champions League och Europa League, men det återstå att se vad som bestäms under nästa tisdags krismöte.