Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Sergio Aguero - Pep Guardiola hoppas att han stannar
Pep Guardiola säger att hitta en anfallare för att fylla den “icke ersättningsbara” klubbrekordhållaren Sergio Agueros roll i Manchester City kommer att vara “en av mina största utmaningar”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Pep Guardiola, Sergio Aguero, Premier League, England, Manchester City
Sergio Aguero gick med Manchester City år 2011

Åker tillbaka till Argentina

Men City-chefen har inte gett upp hoppet om 31-åringen, som har gjort 244 mål för klubben, och kommer att föbli till sitt kontrakts slut år 2021.

Aguero kommer att återvända till Argentina när han lämnat City.

“Han kan stanna men det beror på hans fysiska tillstånd och hans önskan”, sade Guardiola.

“Att byta ut honom kommer att vara en av mina största utmaningar eftersom han inte är ersättningsbar”.

Den argentinska anfallaren, som gjort 13 mål för City den här säsongen, anlände från Atletico Madrid för 38 miljoner pund år 2011.

Han har varit mer produktiv än någon annan för City och har, enligt Guardiola, också gjort sitt mest betydelsefulla mål - vinnaren mot Queens Park Rangers år 2012 som gjorde klubben till engelsk mästare för första gången sedan 1968.

“Det är det viktigaste ögonblicket för denna klubb - viktigare än när vi förhoppningsvis vinner Champions League”, sade Guardiola. “Det är mycket bättre än fyra titlar på en säsong eller vad som helst. Och han var killen”.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Pep Guardiola, Sergio Aguero, Premier League, England, Manchester City
Aguero gjorde ett skadetids-mål som det vinnande målet mot QPR för att hjälpa City att vinna Premier League år 2012

“Ödmjuka” Aguero

Det fanns en tid, för tre år sedan, då Guardiola var villig att låta Aguero lämna.

Sedan dess har City gynnats av talangen från en anfallare som har avslutat klubbens klubbrekord i antal mål under de senaste två titelvinnande säsongerna, där han sammanlag gjort 62 mål i alla tävlingar.

Och Guardiola anser att sydamerikanernas totala bidrag till City-laget är större.

“Jag har aldrig sett en så stor stjärna vara så ödmjuk och rolig” sa Guardiola. “Han accepterar mina beslut när det ibland inte fungerar för honom. Stora stjärnor gör vanligtvis inte det”.

“Jag har arbetat med andra stjärnor som trodde att de var större än Sergio när de inte var det, och de var svårare att hantera och vara med. Det är inte lätt att hitta en kille med hans status, hans personlighet och vad han gjort i hans karriär med sin ödmjukhet. Han är en glädje att arbeta med”.